Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. januar 2008 kl 22.30 Store studio

Sesongstart i Store studio

Anne Lindmo er tilbake med en ny sesong. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo er tilbake med en ny sesong. (Foto: Jan Alsaker)
"Frognerfitter", olje og Dylan står på programmet i sesongens første Store studio. Susanne Sundfør er kveldens artist.

I årets første program møter du Alexia Bohwim, forfatteren bak vinterens mest pikante romanutgivelse. "Frognerfitter" er tittelen på boka som gir et helt nytt bilde av bydelen som for de fleste av oss er mest kjent for sine fine fruer, eksklusive butikker og prydelige fasader. Boka byr på en brutal og direkte fortelling om to to venninner som jekker sin første øl i trettenårsalderen og etter hvert lever et hardt, dopbefengt og dekadent liv , stadig nærmere grensen mot selvutslettelse.

Olje
Kveldens andre tema er olje – det svarte gullet ruver i den norske økonomien, men er merkelig nok nesten usynlig i de siste tiårenes litteratur, film og billedkunst. Vår gjest har selv undret seg over dette, og har nå skrevet en lenge etterlyst olje-roman.

Leif Henriksen har jobbet som sikringsleder på norske oljerigger og har lang erfaring fra bransjen. Romanen hans heter "Fjorten dager i Nordsjøen." Dette er en hyper-realistisk skildring av en verden nesten ingen nordmenn kjenner, men som samtidig er en helt sentral faktor i våre liv og basis for den velstanden vi alle nyter godt av.


Dylan
Du møter også en lykkelig Dylanolog; Carl Johan Berg er en av de mange som gleder seg over Todd Haynes kritikerroste film om verdens kanskje mest innflytelsesrike musiker i moderne tid: selveste Bob Dylan. "I’m not there" er et fantasifullt og overraskende portrett av artisten, der seks ulike skuespillere nærmer seg Dylans mange ulike livsfaser og gåtefulle personlighetstrekk.

Carl Johan er mest imponert over innsatsen til Kate Blanchett som spiller den unge Dylan, oppfarende og pillespisende med sin karakteristiske bustesveis og sorte solbriller.

Inspirert av denne mesterlige feminine tilnærmingen til Dylan har vi invitert Susanne Sundfør til å være kveldens artist. Hun skal fremføre sin Dylan-favoritt – "Masters of war."

Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Anne Lindmo
Prosjektleder: Haagen Guttu
Kontaktperson, vaktsjef, Store studio: Helle Vaagland, 23 04 70 00/41 31 84 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside