Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. november 2002 kl 12.15 Fotball direkte: Cupfinalen 2002: Vålerenga - Odd Grenland

Cupfinalen tilbake på NRK

Espen Graff er på plass i studio.(NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Espen Graff er på plass i studio.(NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I dag er det klart får høstens vakreste eventyr for alle sportsinteresserte når Vålerenga og Odd Grenland barker i hop på Ullevaal i kampen om det gjeveste trofeet i norsk fotball: Cupfinale-pokalen.

Odd Grenland har gjort det sterkt de siste årene i cupen, og vant så sent som i 2000 etter at Viking ble slått den gang. VIF vant siste gang i 1997.
Ellers er det defintivt Odd som har de sterkeste tradisjonene i cupen. De spiller i år sin 20. cupfinale, mens Vålerenga bare spiller sin femte!

I serien ligger Odd midt på tabellen og har verken sjansen til å ta medaljer eller er i fare for nedrykk. Det er verre stelt med VIF som begynte sesongen svært bra, men som nå ligger i faresonen og trenger alle poengene de kan få i de siste kampene. Når cupfinalen blåses i gang i formiddag er det imidlertid seier her som gjelder, uansett hvordan serien har gått. Cupfinale er alltid noe spesielt, og med Klanen på tribunen er det muligens VIF som er favoritter.

Vålerenga slo askeladdlaget Aalesund 2-0 i semifinalen etter en svært spennende brudulje på nettopp Ullevaal. Odd Grenland slo medaljekandidat Stabæk med de samme sifrene, men hva resultatet av dagens kamp blir er vanskelig å tippe.

- Det er vanskelig å utpeke en favoritt i denne kampen, det er veldig uvisst hvem som kommer til å trekke det lengste strået. Det blir nok en spennende kamp, men uten en soleklar favoritt, mener NRKs egen fotballekspert Arne Scheie.

- Er det gode lag, eller hva synes du om de to som møtes?
- Det er mange hinder som skal forseres for å nå en cupfinale, og alle som kommer fram til Ullevaal har gjort en god jobb. Og det er alltid noe spesielt med cupfinalen, og her gjør alle lag sitt beste for å ta hjem pokalen, sier Scheie.

Han er på plass i kommentatorboksen på Ullevaal sammen med Egil Olsen, mens Knut Nesbø og Jan Petter Saltvedt er på indre bane for å ta pulsen på spente trenere og spillere. I studio sitter Espen Graff.

NRK Sport
Egenprodusert fotballsending
Kommentatorer: Arne Scheie og Egil Olsen
Reportere: Knut Nesbø og Jan Petter Saltvedt
I studio: Espen Graff
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10