Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. mai 2002 kl 20.55 Niern: Adjø, Las Vegas

Skipbrudne i storbyjungelen


Nicolas Cage ble belønnet med en Oscar for sin innsats som den alkoholiserte og livstrøtte Ben Sanderson som kommer til Las Vegas for å dø. Her møter han den prostituerte Sera, og et helt spesielt kjærlighetsforhold oppstår mellom de to.

Den dypt alkoholiserte manusforfatteren Ben har nådd et punkt i livet hvor det ikke er noen vei tilbake. Han er utbrent, sparket fra jobben og forlatt av kona og vennene. Selv Ben innser at han er ute på dypt vann, og at det ikke finnes noen redning. Han bestemmer seg for å drikke seg i hjel. For sin siste lønn kjøper han litervis med sprit, brenner sine jordiske eiendeler og setter kursen mot Las Vegas.

Innhentet av fortiden
I Las Vegas er den prostituerte Sera (Elisabeth Shue) nettopp blitt innhentet av sin fortid i form av halliken Yuri (Julian Sand) som hun tidligere jobbet for. Yuri er en mann med et ustyrlig temperament som Sera må komme seg hurtigst mulig bort fra skal hun overleve psykisk og fysisk.

Sera er en vakker kvinne, men hun er også et såret dyr i storbyjungelen som bare har gitt henne ydmykelser og ikke den kjærligheten hun så inderlig lengter etter.

Regel
Ben og Sera tiltrekkes sterkt og ugjenkallelig av hverandre. De forelsker seg og flytter hals over hode sammen - med den ene regelen at han aldri må ydmyke henne fordi hun er hore, og hun aldri må be han om å slutte å drikke....

"Adjø Las Vegas" bygger på forfatteren John O'Brians halvveis selvbiografiske roman med samme navn.

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Leaving Las Vegas
Regi: Mike Figgis
I rollene: Nicolas Cage, Elisabeth Shue, Julian Sands m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann , tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Nicolas Cage ble belønnet med Oscar-prisen for beste mannlige hovedrolle for sitt spill som alkoholikeren Ben.

2. Elisabeth Shue, som spiller den prostituerte Sera, fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i "Adjø Las Vegas". Hun ble Oscar-nominert i klassen beste kvinnelige hovedrolle.