Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 4. mars 2009 kl 23.05 Forestillinger

Tanjas historie

Skuespilleren Tanja (Sonja Richter) har mistet troen på en framtid med instruktøren Marko (Dejan Cukic). (Foto: Per Arnesen, DR)
Skuespilleren Tanja (Sonja Richter) har mistet troen på en framtid med instruktøren Marko (Dejan Cukic). (Foto: Per Arnesen, DR)
Den unge skuespilleren Tanja tar over som hovedskikkelse i andre episode av den kritikerroste danske serien "Forestillinger". Hun lever sammen med instruktøren Marko, men er i ferd med å miste troen på at de har en framtid sammen.

29 år gamle Tanja møtte Marko for fem år siden, da hun var hans elev ved teaterskolen. Siden har hun bodd sammen med ham og hans datter Katrine, som også spiller i Shakespeare-oppsetningen de nå arbeider med.

Selv om Marko stadig forteller at han elsker henne, kan ikke lenger Tanja merke det. I tillegg ignorerer han konsekvent hennes ønske om å få et barn med ham. Nå har Tanja fått nok, og hun har bestemt seg for å bryte med Marko.

Da prøvene på Markos nye forestilling er i gang, merker Tanja godt at det er en egen kontakt mellom ham og hans ekskone Eva, som også har en rolle i stykket. Som kompensasjon kaster hun seg ubetenksomt ut i et forhold til en annen medspiller, Jakob.

Om serien
Teaterprøvene på en Shakespeare-forestilling danner rammen for denne danske dramaserien, som skildrer den samme historien sett fra seks mennesker ståsted. Per Flys serie ble genierklært av anmelderne i dansk presse, og blant annet omtalt som "det beste siden Matador".

Handlingen er sentrert rundt den karismatiske teaterinstruktøren Marko (Dejan Cukic), som leder prøvene på Shakespeares erotiske epos "Venus og Adonis". En rekke av hans nærmeste har roller i stykket, og vi får ta del i hvordan han har formet hver enkelt av dem. Samtidig forsøker den samlede historien å avdekke en slags sannhet om Marko.

Hvert avsnitt av serien har sin egen, selvstendige hovedkarakter. Første episode dreier seg om den unge skuespilleren Jakob (Mads Wille), som innleder et forhold til Markos samboer Tanja (Sonja Richter), hovedpersonen i del 2.

Hovedskikkelsen i episode 3 er Katrin (Sara Hjort Ditlevsen), Markos 17 år gamle datter, men hennes mor Eva, spilt av svenske Pernilla August, er den sentrale i del 4.

Episode 5 handler om teaterdirektøren Jens (Jesper Christensen), Markos mangeårige kollega og venn, mens seriens nøkkelperson Marko selv overtar scenen helt i 6. og siste del.

Serien er sendt tidligere.

Dansk dramaserie i 6 deler
Originaltittel: Forestillinger
Produksjon: Danmarks Radio
Av Per Fly
Med Mads Wille, Sonja Richter, Sara Hjort Ditlevsen, Pernilla August, Jesper Christensen og Dejan Cukic
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no