Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. oktober 2000 kl 20.30 Økotrim

Økotrim

NRK1 torsdag 26. oktober kl 20.30
Økotrim

Henvist til et liv med uføretrygd

Gjennomsnittlig en halv million seere følger annenhver uke med på Økotrims økonomiske råd til vanlige mennesker. I kveld settes fokus blant annet på ressurssterke funksjonshemmede her i landet som sliter med å skaffe seg jobb. Mens arbeidsdirektør Ted Hanisch tar til orde for å importere arbeidskraft, føler funksjonshemmede med god utdannelse at de blir motarbeidet av Aetat og trygdeetaten. De blir nærmest henvist til et liv med uføretrygd.

- Hvorfor utnytter vi ikke den arbeidskraften vi har her i Norge? spør programleder Steinar Mediaas, som inviterer en representant for ansvarlige myndigheter til studio.

Økotrim vil i kveldens sending også sette søkelyset på eierskifteforsikring - forsikringen som dekker selgerens rettslige erstatningsansvar ved salg av bolig. Hvem tjener på eierskifteforsikring? Er den et gode for oss forbrukere, eller meglere, forsikringsselskaper og advokater?

Økotrim er tilstede på en auksjon hos Blomqvist i Oslo og ser nærmere på det økonomiske aspektet rundt kunst- og antikvitetshandel. Er slike auksjoner blant annet et marked for hvitvasking av penger? Kan vi vanlige forbrukere investere i kunst og samtidig spare penger?

I studio sitter jurist og økonom Dag Jørgen Hveem med gode råd til seerne.

NRK1 torsdag kl 20.30

Egenprodusert økonomiprogram fra Faktaavdelingen
Redaktør og programleder: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Økotrims internettadresse: www.nrk.no/okotrim
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)