Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. april 2004 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Når knopper brister

Konstablene Mike (Jason Durr, t.v.) og Bellamy i
Konstablene Mike (Jason Durr, t.v.) og Bellamy i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire TV)
Familien Peters havner som et sosialt kasus i Aidensfield. Det begynner med farens alkoholproblemer, og fortsetter da datteren, et skolelys, ikke får lov å ta opptaksprøven på universitetet i Oxford.

Josie Peters klasseforstander på gymnaset, Gifford, mener hun peker seg ut til å gå videre til universitet, og at hun helt klart vil bestå opptakseksamen på Oxford. Men faren nekter å gi henne pengene. En gang da han tropper opp i beruset tilstand på skolen og lager bråk, må konstabel Bellamy geleide Len Peters bort.

Skaffer penger
Klasseforstander Gifford forklarer for Josies far at han kan få finansiell hjelp av utdanningsfondet til å få datteren inn på universitetet. Len Peters reagerer med sinne og sier at han ikke vil vite noe av Giffords veldedighet.

Peters greier til slutt å skaffe pengene, noe som får fru Peters til å undre seg over hvor han har fått dem fra.

Senere, når Josie endelig kan ta opptaksprøven, skulker hun og forsvinner. Bellamy og Mike blir sendt ut for å lete.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an og har på det meste hatt drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11), "Class Act"
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57