Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. november 1999 kl 23.15 Karaoke

Karaoke (t)


NRK1 torsdag 11. november kl 23.15
Karaoke (4:4)

Daniel Feelds siste krumspring

Daniel Feelds (Albert Finney) liv synger på siste verset. Han har fått uhelbredelig kreft og får beskjed om at han har åtte uker igjen å leve. Men filmen \"Karaoke\" skal fullføres og \"Pig\" Malion skal få sin straff.
Det blir hektisk for skribenten på slutten av hans liv. Men den sta, gamle mannen legger en slu plan som innebærer et godt liv for de han liker, og kanskje ikke noe liv i det hele tatt for de onde.
Daniels agent, Ben Baglin (Roy Hudd), sliter med å få ferdig fyrstikkhuset sitt. Moren hans plager livet av ham og telefonen ringer i ett sett. Daniel er ekstra plagsom for tiden, men Ben er tålmodig mot ham. Hva er det Daniel holder på med? Og hvorfor vil Daniel endre testamentet sitt?
Sandra Sollars (Saffron Burrows) er Daniels eneste lyspunkt i tilværelsen. Sandra, som er vertinne på klubben \"Karaoke\" som drives av \"Pig\" Malion, lever sammen med sin syke mor. De er fattige, slitne og ser ingen muligheter til å få et godt liv. Men Daniel har lagt sin elsk på den unge damen - hun representerer alt det gode i hans øyne.
Tv-produsenten Nick Balmer (Richard E. Grant) har sitt å slite med. Han får bank av \"Pig\" Malions torpedoer og må innrømme overfor konen Lady Ruth (Julie Christie) at han har stått i med en annen. Han har fått sin straff og har gått fra å være en arrogant drittsekk til å bli en ydmyk mann.
Daniel har nå bare ett ønske; å få ferdig sitt manuskript om nedfrysing av mennesker...

I rollene:
Daniel Feeld - Albert Finney
Nick Balmer - Richard E. Grant
Lady Ruth Balmer - Julie Christie
Mrs. Haynes - Alison Steadman
Arthur (\"Pig\") Mailion - Hywel Bennett
Anna Griffiths - Anna Chancellor
Ben Baglin - Roy Hudd
Sandra Sollars - Saffron Burrows
Dennis Potter (1935-1994)
var en stor tv-dramatiker som døde 7. juni 1994 etter å ha fått diagnosen uhelbredelig kreft. Han er kanskje mest kjent for sine tv-serier \"Pennies from Heaven\" fra 1978 og \"The Singing Detective\" fra 1986, men begynte å skrive for BBC allerede i 1959. Han arbeidet i BBC i alle år. Men han hadde ikke mye til overs for sine kolleger. Han beskrev mange av dem som \"talentløse strebere\".
I 1994, rett før sin død, rakk Dennis Potter å fullføre to tv-dramaer, \"Karaoke\" og \"Cold Lazarus\". Begge seriene sendes på NRK1 i høst.

NRK1 torsdag kl. 23.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Sandra (Saffron Burrows) vil komme til å takke Gud for den dagen hun møtte Daniel (Albert Finney).

2. Daniel (Albert Finney) synger vakkert på klubben \"Karaoke\".

Innkjøpt dramaserie fra Channel 4
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Regi: Renny Rye
Manus: Dennis Potter