Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. januar 2001 kl 19.30 Prøve-OL Salt Lake City: 5 km jaktstart, kvinner

Prøve-OL Salt Lake City: 5 km jaktstart,

NRK1 onsdag 10. januar kl 19.30
Prøve-OL i Salt Lake City

Prøvemesterskap i USA

Arena for neste års vinter- OL er Salt Lake City i USA, og som alltid i forkant av store mesterskap som OL og VM arrangeres det prøvemesterskap. NRK sender fra prøve-OL i Salt Lake City, som finner sted de første ukene av 2001. I kveld overføres 5 kilometer jaktstart for kvinner på direkten.

NRK sender skirenn både for damer og herrer fra årets prøve-OL, men dessverre er få av stjernene i den norske skieliten på plass. Til gjengjeld stiller den største stjernen fra det norske kvinnelandslaget, Bente Skari, opp når kveldens jaktstart går av stabelen. Jaktstarten går i fristil. Skari har gjort det svært bra både i klassisk og fristil i starten av årets sesong.

Bente Skari ønsker nok å gjøre en god figur i Salt Lake City ettersom det er like før VM i Lahti går i gang, nemlig i begynnelsen av februar. Hun har som mål å ta gull både i Lahti og i Salt Lake City neste år. I dagens renn får hun muligheten til å gjøre seg kjent med løypene som hun skal forsere neste år, noe som alltid er en stor fordel.

Søndag 14. januar er det klart for sprint for både menn og kvinner, og også her står Bente Skari klar på startstreken. På herresiden har en av våre kometer fra årets sesong, Tor Arne Hetland, meldt sin ankomst. Hetland har vunnet to verdenscuprenn på rad i romjula, og er kanskje en av dem som kan ta over tronen etter Bjørn Dæhlie.

Pål Thomassen kommenterer rennene fra Salt Lake City. I tillegg til å se nordmenn og deres konkurrenter i aksjon får seerne mulighet til å bli nærmere kjent med neste års arrangør av vinter- OL.

NRK1 onsdag kl 19.30

En sending fra NRK TV- Sporten
Kommentator: Pål Thomassen
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)