Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. desember 2004 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Kosmetikk og julestri

Forbrukerinspektør Anders Magnus har sett nærmere på det store salget av kosmetikk i Norge. (Foto: Bjørgli og Bergersen)
Forbrukerinspektør Anders Magnus har sett nærmere på det store salget av kosmetikk i Norge. (Foto: Bjørgli og Bergersen)
I fjor brukte nordmenn 6,8 milliarder kroner på kosmetikk. Dermed er Norge i europatoppen når det gjelder forbruk av produkter som skal gjøre oss vakrere, og salget fortsetter å øke. Det skal også handle om hvordan du kan gjøre julestria litt mindre stri i kveldens utgave av Forbrukerinspektørene.

Forbrukerinspektør Anders Magnus har sett nærmere på kosmetikksalget i Norge, og hvordan kvinnemagasiner og kosmetikkindustrien har skapt skjønnhetsidealer det er praktisk talt umulig å nå – uansett hvor mye kosmetikk man kjøper.

La andre ta julestria!
Kan man kjøpe seg fri fra julestresset? Undersøkelser viser at mange kvier seg for de neste ukene, og nettopp dette vet bedrifter som livnærer seg ved å ta julestria for deg.

Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad har sjekket akkurat hvor store deler av juleforberedelsene andre kan gjøre for deg, slik at du får en mer avslappet desember. Hvis du har råd og lyst, vel og merke.

Om Forbrukerinspektørene
I høst er det Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad som gjør seerne til smartere forbrukere. Det blir nyheter, tips og råd som dekker de fleste områder.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer