Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. august 2003 kl 18.30 Dyreklinikken på Kolmården

Sommerens siste besøk på Kolmården

Emma Kronqvist og en kraftig hunnalligator. (Foto: Ingvar Ernblad, SVT)
Emma Kronqvist og en kraftig hunnalligator. (Foto: Ingvar Ernblad, SVT)
Det skal handle om alligatorer, løver og hester i siste episode om dyreklinikken. I tillegg til føllet Edwina skal vi stifte nærmere bekjentskap med alligatorungen Gurkan og hannløven Svartöga som må undersøkes etter å ha vært i et slagsmål.

Føllet Edwina har problemer med hoven sin, hesten Maggan har en dårlig tann, og dressurhesten Chalissmo plages av muskelverk. Vi blir med på en operasjon, rotfylling og akupunktur på dyreklinikken i Helsingborg.

En stor hunnalligator skal flytte fra "Tropikarium" på Kolmården til Ölands dyrepark. Programlederne Emma og Ingvar blir med når den store alligatoren blir bedøvet, og nærmer seg det mektige dyret med stor forsiktighet. Da er det langt enklere å forholde seg til Gurkan, en liten alligatorunge som endelig skal få møte voksne artsfrender.

Også hannløven Svartöga blir bedøvet i kveldens episoden, den gamle løven må undersøkes etter å ha vært i slåsskamp med noen andre løver i flokken.

Om serien
I hele fjor sommer kunne vi følge programlederne Emma Kronqvist og Ingvar Ernblad i den svenske dyreparken Kolmården, og gjennom fire nye episoder skal vi se hva som har skjedd siden sist. Blant andre møter vi veterinærene Bengt Ole Röken og Torsten Möller som arbeider i dyreparken.

Innkjøpt dokumentarserie fra SVT
Programledere: Emma Kronqvist og Ingvar Ernblad
Prosjektleder: Brit Faldbakken
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96