Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. august 2004 kl 21.45 Kalde føtter

Frontene skjerpes

Mark (Sean Pertwee), Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst) finner det vanskelig å holde en vennskaplig tone. (Foto: Granada Television)
Mark (Sean Pertwee), Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst) finner det vanskelig å holde en vennskaplig tone. (Foto: Granada Television)
Karen bestemmer seg for å være åpen med at hun og Mark har gjenopptatt kontakten. David misliker dette sterkt og planlegger å "straffe" henne via sin advokat.

Forholdet mellom Karen og David blir bare verre. Mot bedre vitende innleder han et forhold til sin advokat, og korrespondansen mellom de to partene blir mildt sagt ufin.

Immigrasjonstrøbbel
Jo og Pete blir innkalt til et møte med immigrasjonsmyndighetene for å bekrefte at de lever som ektefolk. Jo blir umiddelbart bekymret over at de egentlig ikke har noen bevis å legge frem for myndighetene, Pete har til og med tapet over bryllupsvideoen deres! Pete begynner å bli bekymret for at Jo kan ha hatt skjulte motiver for å ville gifte seg med ham.

Mister jobben
Adam blir rystet da han får melding om at han er blitt offer for nedbemanning på jobben. Rachel tar det ikke så tungt, hun har egentlig savnet jobben sin veldig. Slik blir det at Adam plutselig befinner seg i en noe uventet tilværelse som hjemmeværende pappa.

Om serien
"Kalde føtter" er britisk kvalitetsdrama på sitt beste. Serien har en trofast fan-skare i 33 land og har vunnet 20 tv-priser, blant annet "Gullrosen" i Montreux og en BAFTA for beste dramaserie. Den femte og siste runden av "Kalde føtter" er om mulig enda mer dramatisk enn de foregående, og kommer nok til å lokke frem tårene hos selv den mest hardbarka tv-seer.

Skuespillerne har levd med sine rollefigurer i over fem år og har opplevd hvor sterkt folk har engasjert seg i temaene i serien. Den har tatt opp mange tabu-emner som alkoholisme, abort, kreft og barnløshet på en måte som har vekket tydelig gjenklang hos seerne. Det har vært et folkekrav at serien skulle komme tilbake med en femte sesong.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Cold Feet (serie 5)
Produksjon: Granada Television
Manusforfatter: Mike Bullen
Produsent: Spencer Campbell
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Robert Bathurst, Hermione Norris, Kimberley Joseph og Jacey Salles.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 / 90 77 57 58