Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 4. juli 2008 kl 21.30 Seks fot under

Mer liv på begravelsesbyrået

Alt er ikke bare sorgen for søsknene Fisher. Fra venstre: David (Michael C. Hall), Nates datter Maya, Claire (Lauren Ambrose) og Nate (Peter Krause). (Foto: HBO)
Alt er ikke bare sorgen for søsknene Fisher. Fra venstre: David (Michael C. Hall), Nates datter Maya, Claire (Lauren Ambrose) og Nate (Peter Krause). (Foto: HBO)
Produksjonsselskapet HBO har "original programming" som slagord. Med en serie fra et begravelsesbyrå overrasket de både publikum og presse, som begge summet seg raskt nok til å omfavne den. Nå er det norsk premiere på sesong 3 av den kritikerroste serien.

Forretningene hos Fisher & Diaz begravelsesbyrå går bra. Nate og David har fått Federico som partner, men Federico føler ikke at han er helt akseptert ennå. Han må stadig minne brødrene på at han er likeverdig partner med dem. Brødrene Fisher får også andre påminnelser.

Forhold blomstrer, forhold visner
Nate er forvirret og usikker på hvor han er i livet. Han ble nylig operert for problemer med blodårene i hjernen, og opplevelsen har tydelig gitt ham en vekker. Han blir enda mer bevisst på hva han har, og satser alt på å leve lykkelig sammen med ektefellen Lisa og den syv måneder gamle datteren Maya.

Søsteren Claire forsøker seg som kunstner, men hun har litt vansker med å få tegneteknikken til å sitte. Hun gjør ærender for begravelsesbyrået ved siden av studiene, og her møter hun en krematorieassistent/rockemusiker. Har Claire endelig funnet en sårt etterlengtet kjæreste?

Broren David sliter i forholdet til partneren Keith. Han mener Keith er for utagerende og altfor ofte har behov for utblåsninger, mens Keith hevder han trenger å få avreagere og at det bør være plass til det i forholdet. De bestemmer seg for å gå til en rådgiver. Klarer han å få dem på rett kjøl igjen? David innser at han trenger et miljø utenfor jobben og forholdet til Keith. Han bestemmer seg for å gå på audition til et mannskor.

Serien er sendt tidligere

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 3
Episodetittel: Perfect Circles
Produsert av HBO
Med: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher).
Presseansvarlig: Anna-Marie Normann , tlf 23 04 78 53