Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 15. april 1999 kl 20.00 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 torsdag 15. april kl 20.00
Filmredaksjonen NRK

Stjernespekket premierehelg

Med kjente filmnavn som Travolta, Kostner, Cage, Bacon, Arquette og Frears på plakaten er det en stjernespekket premierehelg vi står foran. Men det er høyst forskjellige forventninger til de ulike filmene. Ellers kan Pål Bang-Hansen fortelle om Bollywood-feber i Norge. Og det blir innslag om \"Animerte dager\" i Oslo.

Nå kommer \"8mm\", og den er det mange som har ventet på. Det er folkene bak \"Seven\" som står bak, og Nicolas Cage spiller hovedrollen. Filmen handler om snuff, eller virkelig vold som underholdning. Filmredaksjonen NRK har dykket ned i infernoet og ser nærmere på fenomenet snuff.

Lettere animert i Oslo
Nord- Europas største festival for animasjonsfilm, Animerte dager, står snart for døren, og hos oss kan du få smakebiter fra en del av godbitene festivalen har å by på.

Bollywood-feber i Norge
Et nytt initiativ bringer indisk underholdningsfilm til norske lerreter. Pål Bang-Hansen har funnet ut mer om dette, og om røykbomben som ødela første forestilling.

Helgens premierer
En del gamle travere forsvinner fra kinoene i dag, og etter denne vårrengjøringen kan du få med deg følgende nye filmer:
\" Civil Action\" er et rettsalsdrama, men med John Travolta i en uvant rolle, nemlig som nyomvendt miljøverner. Vi møter også Robert Duvall i storform, og minner om at han var Oscar-nominert for denne rollen i år.

\"The Hi-Lo Country\" er den britiske regissøren Stephen Frears første forsøk i western-sjangeren, og han har fått med seg Woody Harrelson som den ene av to kamerater som forelsker seg i Patricia Arquette.

\"Digging to China\" er regissert av skuespilleren Timothy Hutton, som i sin tid fikk Oscar for sin innsats i \"Ordinary People\". Denne gangen er han imidlertid helt bak kamera, når han forteller historien om en tilbakestående Kevin Bacon og hans forhold til en ensom, ung jente.

\"Flaskeposten\" er Kevin Costners nyeste tilbud til norske kinogjengere. Han er enkemannen som sender flaskepost til sin avdøde hustru, og Robin Wright Penn er journalisten som kommer over brevene han skriver og forelsker seg i ham bare på grunnlag av dem. Er det et storslagent, romantisk epos eller bare noe å fnise av? Filmredaksjonen NRK har svaret.

\"8mm\" er regissør Joel Schumachers meget forhåndsomtalte reise inn i en av filmbransjens dystrere sider. Nicolas Cage er privatdetektiven som må finne ut om piken på 8 mm-filmen den avdøde industriherren har etterlatt seg blir drept på ordentlig eller om det hele bare er iscenesatt. Regien er ved Joel \"Flatliners\" Schumacher.

NRK2 torsdag kl 20.00
NRK1 torsdag kl 00.05
Reprise NRK2 søndag kl 21.30


Ukentlig filmmagasin fra Kulturredaksjonen
Prosjektleder: Erlend Eskeland

Pressekontakt: Anne-Marie Astad