Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. mai 2004 kl 19.55 Institusjonen

Operasjon og discokveld

Olle må gjennomgå en ny, komplisert operasjon. Han gruer seg. (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
Olle må gjennomgå en ny, komplisert operasjon. Han gruer seg. (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
Olle har i lengre tid fryktet at han må gjennomgå en ny operasjon. Nå er tiden inne, og han gruer seg litt. Tom André, derimot, har noe å glede seg til. Han skal nemlig være disc-jockey når bofellesskapet arrangerer disco-kveld. Dessuten får han en hyggelig beskjed.

Å erstatte deler av hovedpulsåren er en omfattende operasjon, og ikke uten risiko. Olle har likevel intet alternativ, for legene mener at faren ved å ikke gjøre noe er enda større. Nå er tiden kommet for å foreta inngrepet. Olle gruer seg, og er han klar over at det ikke er noen garanti for at det skal bli vellykket. Han er imidlertid ukuelig optimist og fast bestemt på å komme seg på beina igjen.

Statistdrøm oppfylles
Morten, Sissel og Tom André er lidenskapelige seere av Hotel Cæsar. De har sett samtlige episoder av såpeserien siden starten i 1997. For en tid tilbake sendte de en søknad om å få være statister i den populære serien. Nå er svarbrevet kommet, og innholdet vekker stor begeistring i bofellesskapet på Gjestad. De blir veldig glade når de får beskjed om at de kan være statister om et par uker.

For Tom André er det mer å glede seg til. Bofellesskapet skal arrangere discokveld med musikk, dans, mineralvann, pølser og vafler, og Tom André har fått det ærefulle oppdraget å være ansvarlig for kveldens musikk. Han forbereder seg grundig og velger skjønnsomt fra platesamlingen. Men er musikkanlegget til å stole på? Og hvem byr han opp til dans?

Anna kjeder seg
For Anna er tilværelsen på aldershjemmet langt mindre lystig. Hun er dårlig, og kommer seg ikke engang ut av sengen. Det er veldig kjedelig å ligge der hele dagen, og hun føler seg alene etter at flesteparten av de andre brukerne ble overflyttet til den nye avdelingen. Hennes største ønske nå er å få følge etter. Blir det oppfylt?

Om serien
Det eksisterer ingen korrekt fremstilling av hvordan en institusjon er, for historiene og skjebnene er like forskjellige som menneskene som skjuler seg bak dem. Denne programserien forsøker likevel å gi et representativt inntrykk av hvordan dagliglivet i en liten bit av Helse-Norge arter seg. Vi møter pleiere, pasienter på medisinsk rehabilitering, eldre beboere på sykehjem og mennesker som får oppfølging i spesialtilpassede boenheter.

Innkjøpt dokumentarserie. Produsert av Indie Film i samarbeid med Dinamo Story.
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41 (92 01 55 79)