Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. november 2007 kl 22.30 Migrapolis: Sammen er vi sterke

Viktig å høre til et sted

Indiske Madhu ble skilt i Norge, men har klart å bygge opp et nytt nettverk (Foto: NRK)
Indiske Madhu ble skilt i Norge, men har klart å bygge opp et nytt nettverk (Foto: NRK)
Vi møter norske Audhild, indiske Madhu og og norsk-algirske Farid i ukas Migrapolis. Felles for dem er overbevisningen om at å bygge nettverk er viktig for å føle seg hjemme i Norge.

Madhu kom til Norge fra India for 25 år siden. Etter noen år i Norge ble hun skilt og mistet det lille nettverket hun hadde. Madhu måtte erstatte sitt gamle nettverk, og det gjorde hun gjennom å ta videreutdanning. Nå jobber hun som sykepleier og kursleder. Men hun har også klart å få nye venner i det indiske miljøet, og det er viktig for henne at barna har kontakt med andre indere i Norge.

NORUT
Audhild er 32 år og kaller seg multikulturell. Hun flyttet fra Norge som toåring og kom tilbake da hun var 15. Hun er en av mange unge nordmenn som har vokst opp i utlandet, og som ikke kjenner seg hjemme i Norge. Disse er barn av misjonærer, diplomater, hjelpearbeidere eller forretningsfolk. NORUT er en forening som samler denne gruppen, og Audhild er aktivt med her.

New Page
Farid Bendriss, 30 år, har far fra Algerie og etnisk norsk mor. Han er en såkalt stifinner for New Page. Det er en stiftelse som skal hjelpe ungdom å bygge nye nettverk. Du finner dem i Stavanger, Bergen og Oslo. Stifinnerne er gode rollemodeller og samtalepartnere for ungdom som er ekstra sårbare eller har havnet blant dårlige venner.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63 veslemoy.hvidsteen@nrk.no
Kontaktperson: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no