Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. desember 2007 kl 22.30 Safari

Norske suksesser


I kveldens "Safari" skal det handle om norske suksesshistorier. Vi treffer noen av dem som gjør det bra internasjonalt innen kunst, arkitektur, design og moter akkurat nå.

De unge norske motedesignerne Admir Batlak og Charlie Selvig har i høst jobbet for Dolce & Gabbana i Milano, og nå jobber de med sin høstkolleksjon for 2008. Safari møter dem i Milano.

Bildekunstneren Gardar Eide Einarsson har fått gode kritikker og er innkjøpt av utenlandske anmeldere og gallerier. Nå er han invitert til å delta på Whitneybiennalen, en ære ikke mange norske kunstere er blitt til del.

Einarsson, som bare er 31 år gammel, hadde i høst sin andre separatutstilling i New York, hvor han også bor og arbeider. Safari møter ham i verdensmetropolens Chinatown.

Arkitektmesteren
Sverre Fehn er den eneste norske arktitekten som har mottatt den prestisjetunge Pritzkerprisen, også kalt arkitekturens nobelpris. Dette til tross for at han knapt har tegnet bygg utenfor Norges grenser. Prisen fikk han i 1997.

I disse dager legges siste hånd på hans hittil siste verk, Arkitekturmuseet i Oslo, som har offisiell åpning tidlig i 2008. I "Safari" ser vi nærmere på bygget.

Prisgrossistene Norway Says
Hvis du bare har hørt om ett norsk designkontor, så er sannsynligheten stor for at det dreier seg om Norway Says. Disse gutta har rasket med seg det som er av norske designpriser, og en god del internasjonale. I november mottok de en av verdens største, årlige designpriser, Søderbergprisen, som er på en million svenske kroner. Nå har de rykket inn i et kunstgalleri. 13. desember åpner de utstilling på MGM i Oslo.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2007)
Programleder: Jeannette Platou
Prosjektleder: Jo Raknes
For ytterligere spørsmål: Vaktsjef Ales Ree i Safari, 913551803/23042493
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900