Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. mai 1999 kl 18.30 5 på

5 på (ttv)


NRK1 søndag 30. mai kl 18.30
5 på (7:9)

Klart for 1. semifinale

Det er duket for den første semifinalen i den populære spørreleken 5 på. Lagene fra Finnmark, Vestfold og Oppland konkurrerer i kveld om en plass i den store finalen, som går av stabelen søndag 6. juni.
Laget fra Finnmark har ikke vært med i de innledende fjernsynsrundene. Laget fikk walkover til semifinalen, fordi det hadde best poengsum av alle fylkesvinnerne i radiorunden.
Det er Kirkenes skole i Sør-Varanger som representerer Finnmark. Klare til dyst er de kunnskapsrike sjetteklassingene Kari Elisabeth Kaski, Birgitte E. Rønning, Eirik Gran og Benjamin B. Arvola. Laget fra Lillås skole, Borre i Vestfold representert ved Jan Erik Thrane, Kristine Herwell Andersen, Asbjørn Øi og Anita Sanaker lover å gi dem sterk konkurranse. Det gjør også Guri Nordgreen Ramtveit, Erik Hjelle Carlson, Iver Kleiven og Fredrik Klokk Sandberg fra Hammartun skole, Lillehammer i Oppland.
Programleder Eva Laukøy sørger for at deltakerne må skjerpe hukommelsen, mens dommer Yngvil Kiran gir poeng etter innsats. Husmusiker Morten Huuse er som vanlig musikalsk til stede.

Om serien
For 11. år på rad møtes kunnskapsrike 11-åringer til denne utfordrende kunnskapsleken. \"5 på\" er en av de programseriene i NRK1 som har levd lengst. Gjennom årenes løp har programledere kommet og gått, men Yngvil Kiran har svingt med dommerklubba i alle programmene og nesten blitt en institusjon i den populære serien.
Nytt i år er en \"løype\" i studio med tre innlagte oppgaver underveis i tillegg til tradisjonelle kunnskapsspørsmål av godt, gammelt 5 på-merke.
I år får også lag fra samtlige 19 fylker igjen bli med i fjernsynsrunden. Dette er mulig gjennom et system med \"walk over\". Poengsummen fra radiorundene i vinter bestemmer hvor lagene kommer inn i konkurransen.
Hvert program består av to dueller. I de innledende rundene møtes først to lag fra samme region. Vinneren møter så et tredje lag fra regionen, og denne vinneren går videre til finalerundene. I alt lages ni programmer som sendes lørdager og søndager i NRK1 ut over våren.

NRK1 søndag kl 18.30

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Laget fra Finnmark, Kirkenes skole i Sør-Varanger: Kari Elisabeth Kaski (f.v.), Birgitte E. Rønning, Eirik Gran og Benjamin B. Arvola. (Foto: Henning Skjæret).

Til redaksjonen
Bildet av laget fra Vestfold ble lagt ut elektronisk via Scanpix og Internett 22. mai 1999, mens bildet av laget fra Oppland ble lagt ut 23. mai.

Egenprodusert kunnskapslek fra NRK Sør-Trøndelag
Prosjektleder: Henning Skjæret, tlf. 73881200
Programleder: Eva Laukøy
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123