Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. mars 2004 kl 22.30 Store Studio

Minor Majority i Store Studio

Minor Majority tar en pause i norgesturnéen for å spille live i Store Studio. (Foto: Kristin Svorte/Big Dipper Records)
Minor Majority tar en pause i norgesturnéen for å spille live i Store Studio. (Foto: Kristin Svorte/Big Dipper Records)
Kritikerroste Minor Majority er midt i vårens norgesturné, men de har selvsagt tid til å stikke innom Store Studio for å spille live. I tillegg skal det handle om reality-tv, Sylvia Plath og Scissors Sisters.

Oslobandet Minor Majority tredje plate "Up for You & I" har fått gode kritikker i pressen, og redaksjonen i Store Studio er også svært begeistret. De synes den siste platen er et mesterverk av melodiøs, trist popmusikk.

En fjernsynsprodusents bekjennelser
Fjernsynsprodusenten Lasse Hallberg er den breikjefta svensken som brakte reality-synden til Norge. Han står bak den enorme suksessen til Big Brother, og det nye programmet "Singel 24-7".

Nå kommer han til Store studio for å snakke om hvordan han har skapt sitt eget image som en kynisk bakmann, og om hvorfor han synes det er verdt å bruke livet sitt på å gjøre hverdagsmennesker til tv-stjerner og dorutiner til underholdning.

Ikonet Sylvia Plath
Hollywood-filmen "Sylvia" med Gwyneth Paltrow i hovedrollen, er historien om den myteomspunnede forfatteren Sylvia Plaths liv. Hun tok sitt eget liv bare 30 år gammel, og ble kjent som forfatter og feministikon først etter sin død.

Forfatteren Ragnfrid Trohaug kommer på besøk til Anne og Per for å fortelle om hvor viktig Plath var for henne i ungdomstiden, og om hvorfor hun ikke leser henne lenger nå som hun selv er voksen.

I tillegg skal popansvarlige Per Sundnes se nærmere på fenomenet Scissors Sisters, som sannsynligvis er det største i musikkens underverden akkurat nå.

Om Store Studio
Programserien Store Studio er NRK Kulturs talkshow. Hver uke inviterer redaksjonen aktuelle stjernegjester fra kultur- og underholdningslivet som de har lyst til å snakke med - og et band som spiller noe folk fortjener å høre mer av.

Også i vår vil Store Studio sendes på P2. Når tv-sendingen slutter, tar radio over. Her får Anne og Per enda bedre tid til å snakke med gjestene. I tillegg til mer utfyllende betroelser, blir det plass til mer musikk.

NRK Kultur - egenprodusert magasin
Programleder: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78


LENKER
  • Les mer om Store Studio