Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. november 2008 kl 18.30 AF1

Premiere på AF1 – Alle for én!

Lisa (12 år) er den flinkeste danseren i ballettklassen. Hun er vant til at alt går hennes vei. Men når hun vil lære seg å danse hiphop, møter hun overraskende motstand. (Foto: Simon Diaz Compagnet/NRK)
Lisa (12 år) er den flinkeste danseren i ballettklassen. Hun er vant til at alt går hennes vei. Men når hun vil lære seg å danse hiphop, møter hun overraskende motstand. (Foto: Simon Diaz Compagnet/NRK)
Lørdag er det duket for første episode av NRKs nye lørdagsserie AF1 – en hiphop-musikal som handler om å følge hjertet og finne sin egen vei. Denne dramaserien er spekket med rap og R&B, hiphop, street og breakdance.

Lisa (Cecilie Nilsson Laursen) på 12 år er den flinkeste danseren i ballettklassen. Hun har nettopp vært på audition til en forestilling på Den Norske Opera & Ballett. Hvis hun får rollen, vil hele ballettklassen få oppfylt drømmen om å danse i Operaen.

Kastet på gangen
Men Lisa er fylt av uro i kroppen, og gleden over å være ferdig med auditionen gjør at hun mister konsentrasjonen i ballettimen. Hun klarer ikke stå stille i positur, og en spontan piruett gjør at hun velter en hel rekke med ballettjenter - og blir bedt om å ta fem minutter på gangen for å roe seg ned. Ute på gangen hører hun bassen fra ungdomsklubben i kjelleren…

Brenner for hiphop
Dette blir starten på en reise for Lisa. Hun sniker seg inn bakveien på ungdomsklubben, og får sitt første møte med hiphop – et møte som skal forandre alt. Lisa blir stående paralysert og høre på musikken og se på breakerne. Hun blir fascinert av AF1-gjengen Tariq, Mira og Nabil, som lever og brenner for hiphopen. Det ser ut som de danser akkurat som de vil, helt fritt og uten regler.

Men det skal raskt vise seg at det finnes minst like mange regler i hiphop som i ballett…

Om serien
AF1 er en historie full av musikk og dans, som viser hvordan miljøer som ikke tror de har noe til felles møter hverandre. Mottoet er: Følg drømmen – ikke strømmen!

Serien er produsert av NRK, med musikk laget av DJ Nastycut & Ziggy. Tekstene er skrevet av El Axel fra Equicez, og Vibeke Sørlie er hentet inn som koreograf og konsulent.

Egenproduksjon fra NRK Super (2008)
Regi: Gisle Halvorsen
Manus: Karianne Lunde
Med Cecilie Nilsson Laursen (Lisa), Kamilla Tell Aronsen (Faiza), Redwan Mohamed (Nabil), Yaseen Asher (Tariq), Noah Løchting Williams (Hac) og Julie Maria Dahl (Mira).
Prosjektleder NRK: Rita Sarnes
Musikk: DJ Nastycut & Ziggy
Raptekster: El Axel
Tekster, R&B: Lydia Johnsen
Konsulent: Vibeke Sørlie
Regiassistent og koreograf: Maria Karlsen
Koreografi og konsulent ballett: Den norske ballettskole
Pressekontakt:Mette K. Skjong(tlf 901 83 838),
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no