Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. januar 1999 kl 20.35 I Hummels vold

I Hummels vold (ttv)

NRK1 fredag 15. januar kl 20.35
I Hummels vold

Seriestart!

Nils Vogt er førstemann ut
Hilde Hummelvoll er tilbake med en ny portrettserie. Sist het den \"Og så var det deg, da!\", nå har serien fått tittelen \"I Hummels vold\". Nils Vogt er første gjest i Studio 2 på Marienlyst, og Hilde har overraskelser til ham...
Anekdoter, minner og gode replikker preger programserien. Sammen med klipp fra gjestenes liv og levnet, blir det absolutt et godt og humoristisk innblikk i livet til den som portretteres.
- Jeg gleder meg til å fortsette denne programserien. Det er mye forarbeide og mengder av research som skal gjøres før vi kommer så langt som til møtet, men det er skikkelig moro når vi ser resultatet. Gled dere til møtet med Nils Vogt, sier Hummelvoll og smiler lurt. Hun har tydeligvis noen overraskelser til ham.

Teaterskuespiller
Nils Vogt er i dag mest kjent som Karl i TV2-serien \"Karl & Co.\". Han har imidlertid lang fartstid som teaterskuespiller, ved Teatret Vårt i Molde, Rogaland Teater, Den Nationale Scene i Bergen og ved Oslo Nye Teater. Så kom han også inn på Teaterhøgskolen ved første forsøk i 1970.
Gjestelisten i programserien er spennende og inneholder navn som Øivind Blunck, Mia Gundersen, Inger Lise Rypdal, Anne Marie Ottersen, Jon Skolmen, Trond Viggo Torgersen og Helge Jordal.

\"Proff, klar og konsis\"
Hilde Hummelvoll blir omtalt av tidligere NRK-kollega Synnøve Svabø som \"proff, klar og konsis\". \"Rolig og uten nerver. Stiller krav. Banner i kjerka. Overraskende saftig og direkte i replikken og solidarisk\". Så er hun da også flittig benyttet som frontfigur i NRK. Hun er ingen urutinert programleder.
Faktisk hadde hun sin debut på TV-ruta med TV- aksjonen 1986 og deretter ble det \"Forbrukermagasinet\". Hilde Hummelvoll fant nemlig ut etter åtte måneders lærerjobb at livet ikke skulle \"sløses bort på livstrette tredjeklassinger\". Dermed bar veien til NRK Oppland, hvor hun blant var med på å lage en film om Skibladner. Dette så sentrale krefter i NRK og fikk henne til Marienlyst og TV-aksjonen. Hilde Hummelvoll ble av Se og Hørs lesere kåret til \"Årets TV-navn 1995\" og slo den gangen Sven Nordin og Vår Staude.

Fakta - Hilde Hummelvoll
Utdannet lærer, vokst opp på Hamar. Gift med Jørgen Bredesen, har tre barn og bor i Asker. Startet sin karriere i NRK som programleder for TV- aksjonen 1986, deretter \"Forbrukermagasinet\" i 1986. Kjent fra \"Hjelp uten grenser\" (1986), \"Liv og lyst\" (1988), \"Lørdagsrariete\" (1990). Hadde en pause fra 1991 til 1994 hvor hun var bosatt i England og \"var husmor og trivdes med det\". Så ble det \"Refleks Samliv\" (1994), \"Sveip + Seinsveip\" (1995), \"Og så var det deg, da\" (1996) og \"På\'n igjen\" i 1998. \"Sveip\" og \"På\'n igjen\" har hun ledet sammen med Alf Tande-Petersen.
NRK1 fredag kl 20.35

Bilde
Hilde Hummelvoll går i gang med portrettserien \"I Hummels vold\". (NRK-foto: Ole Kaland)

Nils Vogt spiller seg selv når han i kveld er forste gjest i \" I Hummels vold\"
Foto: Rune Lonn- Arnesen.

Egenprodusert fra Underholdningsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Siss Kvamme
Programleder: Hilde Hummelvoll

\0\0\0