Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. oktober 2000 kl 20.30 Soria Moria

Soria Moria (ttv)


NRK1 søndag 29. oktober kl 20.30
Soria Moria (4:36)

Magnus i motvind

Problemene står i kø for Magnus, den nye bestyreren på Soria Moria. I kveldens episode kommer han i klemme mellom bygdefolket og den nye eieren som er hans arbeidsgiver.

Øvelsene til det tradisjonsrike bygdespelet har i alle år foregått på Soria Moria, og slik regner alle med at det skal bli i år også. Men den nye tyske eieren vil samtidig ha plassert alle jakttrofeene sine på Soria Moria. Dermed havner Magnus i et dilemma: Skal han støtte folket i bygda eller føye seg etter tyskeren?

Magnus er også bekymret for Ida etter at han fikk vite at Lille-Erling er mannen hennes. De har ikke levd sammen på mange år, men er aldri blitt lovformelig skilt. Lille-Erling har overnattet hos Ida mot hennes vilje, og nå tar han inn på Soria Moria. Han er absolutt ikke velkommen, og han gjør da også sitt beste for å skape intriger og for å ødelegge for Spelet.

Maria viser Lars det forbudte Tårnet og forteller om Store-Jørgen som går igjen...

Om serien
Inspirert av Kittelsens trolske landskap tar dramaserien \"Soria Moria\" oss inn i en verden der menneskene og naturen står i sentrum. NRK Dramas nye storsatsing er en familieserie i 36 deler som skal gå på søndager helt fram til jul neste år. Hver episode er på 45 minutter og rommer en avsluttet historie, selv om det er visse tråder som følges gjennom hele serien.

Handlingen utspiller seg på pensjonatet Soria Moria, et kråkeslott ved en innsjø i skogen. Hit kommer den tidligere politimannen Magnus (Henrik Mestad) med sin sønn Lars (Erik Nøst Nodland). Stedet er i flere tiår drevet av den første eierens datter, Ragnhild (Marit Østbye), og hennes mann Håvard (Ivar Nørve). Men arvingen Lille-Erling (John Sigurd Kristensen) selger det til et tysk firma, som igjen ansetter Magnus som bestyrer.

Ida (Anne Ryg) bor på bruket Finnbu sammen med sin utviklingshemmede bror Trosten (Per Christian Ellefsen) og datteren Maria (Tuva Norum). Andre sentrale skikkelser i serien er den unge Silje (Tove Heyerdahl) som er ansatt på Soria Moria, kjæresten hennes Kent André (Mads Jørgensen) og hans bestemor Inga-Lill (Bab Christensen). Vi møter dessuten Tone Danielsen i rollen som bygdas lensmann, Svein Erik Brodal som ordføreren og Sverre Solberg som det tyske firmaets norske representant.

Innspillingen
Opptakene til \"Soria Moria\" startet i midten av september i fjor og vil fortsette fram til desember i år. Store deler av opptakene gjøres utendørs under skiftende årstider ved Semsvannet i Asker, i Maridalen og i Nordmarka. Huset i skogen serien heter i virkeligheten Villa Fredheim og ligger ved Krøderen i Buskerud. Studiointeriørene er bygd opp i NRK Dramas studio i Nydalen.

NRK1 søndag kl 20.30


Serie fra NRK Drama (2000)
I rollene: Henrik Mestad, Erik Nøst Odland, Ivar Nørve, Marit Østbye, Anne Ryg, Tuva Norum, Per Christian Ellefsen, Tove Heyerdahl, Mads Jørgensen, Bab Christensen, John Sigurd Kristensen, Sverre Solberg og Tone Danielsen
Idé og opplegg: Jesper Halle, Andreas Markusson og Bitte Monn- Iversen
Manus: Jesper Halle, Andreas Markusson, Peder Udnæs, Bror Hagemann, og Nils Fredrik Dahl
Regi: Petter Fastvold, Christian Brym, Eli Skolmen Ryg, Berit Nesheim, Per Bronken, Tor M. Tørstad og Sirin Eide
Musikk: Egil Monn- Iversen
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Magnus (Henrik Mestad) kommer i klemme mellom bygdefolket og sin tyske arbeidsgiver. (NRK-foto: Ole Kaland)