Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. mars 2011 kl 20.15 Oppdrag Sognefjorden

Frikjøring, freestyle og delikatesser


I denne episoden blir vi kjent med frikjøreren Magnus Tveito som tester høyfjellssnøen. Skiakrobaten PC Fosse tar nye utfordringer selv om han har fått seg en smell tidligere.

PC skal teste om hodet hans holder mål etter en hard krasj i sesongoppkjøringen. Da endte det med hjerneblødning og sykehusopphold. Likevel bygger PC og kompisen Frido freestylehopp i fjellsidene som omkranser den mektige fjorden.

Balestrand
Balestrand er denne gangen utgangspunktet for gjengen ombord når de leker i de spektakulære elementene. I kunstnerbyen Balestrand får vi et innblikk i mangfoldet og kreativiteten i dette vesle fjordsamfunnet. En vellykket garntrekking i Marifjøra skaffer etterlengtede delikatesser på bordet.

Om serien
12 av Norges fremste ekstremsportsutøvere bor sammen på båten Fjordvisjon. De reiser innover Sognefjorden der de gjennom sju episoder jakter på nye, halsbrekkende stunts. Vi følger dem på reisen i landets mest spektakulære natur.
Ekstremsportsutøverne og kaptein Mads Bækkelund er på stadig utkikk etter fjell og natur som de kan utfolde seg i. Parallelt besøker de kulturelle steder i idylliske Sognefjorden. Utfordringer overvinnes, og drømmer går i oppfyllelse.

Deltakerne i "Oppdrag Sognefjorden":
Mads Bækkelund (kaptein) - 44 år fra Sokna
En uvanlig mann med enormt engasjement og noen helt utrolige historier på lur. Kaptein på båten Fjorvisjon i Oppdrag Sognefjorden.

Anja Alme Gardli - 24 år fra Vang i Valdres
Komplett skiløper med alpint og freestyle som spesialitet. Matcher de tøffeste gutta i fjellet.

Fridtjof Semb Fredricsson - 18 år fra Oslo
Fridtjof har stått på ski siden han var to år: Langrenn, skihopp, telemark og nå er det twintipp/ freestyle som gjelder.

Håvard Flaat - 30 år fra Namsos
Speedriding som favorittøvelse – med ski på beina kjører han med en liten paraglider som gir ekstrem fart. Driver også med basehopp og har vært sentral på landslaget i fallskjermhopping.

John Håvard Grøgård – 35 år fra Ål
Ingen kan matche John Håvard når det gjelder å kjøre på ski og hoppe utfor kjempeklipper.

Joakim (Jokke) Sommer - 24 år fra Son
En av dem som drar strikken lengst i sporten wingsuit (vingedrakt). Driver også med speedriding og er fullverdig fallskjermhopper og i verdensklassen som basehopper.

Karina Hollekim – 33 år
Internasjonalt kjent basehopper og en av verdens beste frikjørere. Etter en alvorlig ulykke trengte hun fire år i trening og 20 operasjoner på å komme seg. I "Oppdrag Sognefjorden" er hun tilbake i fjellene.

Kristian Moxsnes - 29 år fra Oslo
Har drevet aktivt med formasjonshopping med fallskjerm, og dette har gitt ham spesielle ferdigheter innen speedriding. Studerer risikoanalyse.

Lasse Kjus - 38 år fra Siggerud
En av tidenes beste alpinister som brenner for nye utfordringer etter å ha lagt proffkarrieren på hylla. Trives best når han kan kombinere jakt og fiske med skikjøring.

Magnus Tveito - 25 år fra Ål
Konge på Telemarkski og alpin frikjøring med mange nasjonale og internasjonale seiere. Mistet synet på det ene øyet etter en ulykke i bakken.

Per Christian Fosse - 19 år fra Asker
En av verdens beste, moderne freestylekjørere. Har markert seg ved å gjøre nye halsbrekkende triks først i verden. Igangsetter av aktivistkjøring for å redde Lofoten fra oljeboring.

Tom Erik Heimen - 35 år fra Molde, bor i Romsdalen
En av de mest meritterte basehopperne som finnes i verden, som også brenner for klatring, frikjøring på ski og friluftsliv med sønnen på 5 år.

Åsmund Thorsen - fra Ål
Begynte som jibber, men er nå rendyrket freekjører som har tatt med seg noen av freestyletriksene og ført dem inn i frikjøringen

Norsk underholdning/dokumentarserie i 7 deler
Produsert av Flash Studio AS for NRK
Produsent: Sindre Kinnerød/Petter Bolstad
Prosjektleder NRK: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 91164716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900