Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. juni 2008 kl 20.25 Edel vare: Smil til det skjulte kamera

Klassiske narrestreker

Edel vare: Harald Tusberg, mannen bak Smil til det skjulte kamera. (Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)
Edel vare: Harald Tusberg, mannen bak Smil til det skjulte kamera. (Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)
En hyllest til et raust folk, kaller Andreas Diesen sesongens siste utgave av "Edel vare". Programmet tar for seg underholdningsinnslag med bruk av skjult kamera, som inntok norske tv-skjermer for førti år siden.

Det var i 1967 at Harald Tusberg dukket opp i "Smil til det skjulte kamera", der han lurte tilfeldige forbipasserende opp i de mest absurde situasjoner. Programmet gikk på NRK fram til 1973 og var en gedigen suksess.

- Det er påfallende hvor godt underholdningskvaliteten holder også i dag, sier Andreas Diesen, som har valgt ut høydepunkter fra programmet til kveldens "Edel vare". – Og det er en varm og glad humor, der vi ler med, og ikke av, ofrene for Tusberg spillopper.

Romslige nordmenn
Nitti prosent av dem som ble lurt, gikk med på at de elleville situasjonene ble kringkastet for hele Norge. Og de fleste som lo med, innrømmet villig at de også ville ha gått rett i fella.

Kveldens kavalkade innholder alle de store klassikerne. Her er Tusberg som i flygeruniform får folk til å hjelpe seg med vingene sine, den talende hesten i hyggelig passiar med forbipasserende, flyttekassa som plutselig ikke er mulig å få ut gjennom døra igjen, og kemneren som sitter i badekar bak skranken på ligningskontoret – blant mange andre.

Om serien
NRKs underholdningsarkiv er fylt til randen av godbiter gjennom femti år. Nå har Andreas Diesen gjort et nytt dypdykk i skattene og byr på nok en omgang av serien "Edel vare". Her får vi gjenoppleve våre ypperste humorister og artister fra 60-tallet og fram til i dag.

De seks programmene er bygd opp rundt ulike temaer. Det første tok for seg humoristenes lek med mat og drikke. Senere temaer har vært artister og komikere som opptrer i tospann, kontroversielle humorinnslag i "Bråk og brudulje", den norske Melodi Grand Prix-historien og utenlandske stjerner som fortjener betegnelsen norgesvenner.

Egenprodusert underholdning i 6 deler (2008)
Ved Andreas Diesen
Regi: Erik Meyn
Kontakt Programinformasjon: e>1, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900