Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. november 2010 kl 22.25 Migrapolis: Det var den dagen ...

Erkjennelse, sykdom og tap


For noen mennesker byr livet på overraskende vendinger. Av og til blir det starten på et helt nytt liv.

Som ungdom ble Farid Omer trukket inn i et tungt, kriminelt miljø i Stovnergjengen og drev med vold- og vinningskriminalitet. Han ble tatt.

Faren besøkte ham en dag i fengslet og spurte; - Vi flyktet fra Irak på grunn av krig, og du har begynt med vold her. Er det dette livet du skal ha?

Farid er nå filmskaper. Han og kameraten sto bak filmen "Dino" som hadde premiere februar. Nå besøker Farid filmfestivaler.

Trond Andersen er 54 år gammel. Han har jobbet i SAS med krisehåndtering, han hjalp andre i vanskelige situasjoner. Men i 2004 ble han syk. Han fikk svulst på hjernen og mistet 75 % av synet. I stedet for å hjelpe andre, må han nå hjelpe seg selv. Trond har solgt huset og bilen. I stedet har han kjøpt en båt og bor i den hele året.

Jessica Kiil var 6 måneder på vei i 1999 da det oppsto komplikasjoner og barnet døde. I fjor mistet hun på ny en jentebaby da hun var 5 måneder på vei.

På tross av tragedien, ble Jessica imponert over hva sykehuspersonalet gjorde for henne og det siste barnet som levde i tre uker. Dette inspirerte henne så sterkt at hun satte i gang et skoleprosjekt for fattige barn i Kongo. Hun gjør alt for å hjelpe barn i sitt fødeland, hun panter til og med flasker.


Egenproduksjon fra NRK Østlandssendingen, 2010.
Reportere: Rajan Chelliah, Edin Babic og Daniel Ruazol
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 23 04 92 82/41 45 23 26
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.noLENKER
  • Hjemmeside