Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 18. mars 2000 kl 19.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)


NRK2 lørdag 18.mars kl 19.15
Leseforeningen (8:20)

Spøkelseshistorier

De fleste er enige i at spøkelseshistorier er ganske barnslige, og de færreste tror egentlig på spøkelser. Likevel slutter spøkelseshistorier aldri å fascinere oss. Leseforeningens redaksjon har samlet tre kvalifiserte gjester til å snakke både om dette og om skrekkfortellinger generelt.

Forfatter Stig Sæterbakken arbeider med å oversette skrekkfortellingenes mester, Edgar Allan Poe, til norsk. I kveld gjester han Leseforeningen for å snakke om Poe. Programleder i Filmredaksjonen, Brita Møyfrid Engseth, tar med seg \"The Shining\" av Stephen King, og det blir også besøk av folklorist Velle Espeland som har forsket på spøkelseshistorier i en årrekke. Han kommer for å snakke om spøkelseshistorienes historikk, og om hvorfor vi så lett - og så ofte - lar oss skremme.

Per Petterson
Leseforeningen kan i tillegg by på et møte med forfatteren Per Petterson. Petterson ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for romanen \"Til Sibir\" i 1996. Han er nå ute med romanen \"I kjølvannet\", en delvis selvbiografisk fortelling om en mann som mister sin nære familie i en stor båtulykke.

NRK2 lørdag kl 19.15

Programleder Kari Marstein
Prosjektleder Ales Ree, tlf: 23 04 24 93
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83