Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. april 2008 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Om parkering i to kanaler


FBI etterlyste parkeringstips, og har fått en drøss av dem. Sjelden, om noen gang, har vi fått flere tips om et tema. Det finnes mange bileiere som mener de urettmessig har fått parkeringsbot (kontrollavgift). Følg sendingen også på NRK2 senere i kveld.

Mange har negative erfaringer med parkeringsselskaper og opplever at bransjen er både uoversiktlig og useriøs. Det har de også god grunn til!

Som bilist behandles du nemlig svært ulikt av¬hengig av hvor du parkerer og av hvem som eier plassen du står på. Selv om parkering er milliardbutikk, finnes det i dag ingen felles krav til selskapene eller felles klageorgan for forbrukerne. Dette fører til at de ulike private selskapene opererer med hver sine sett med regler og det offentlige med et helt annet.

Den siste tiden har vi fått høre flere historier om useriøse private parkeringsselskap som forfalsker bilder og klokkeslett, og som gir vaktene provisjon av bøtene de skriver ut. Som forbruker er det imidlertid god grunn til å være minst like obs overfor de offentlige som de private selskapene. Når skal vi egentlig få en ordentlig og etterlengtet opprydding i parkeringsbransjen?

FBI i to kanaler
FBI går denne onsdagen direkte både på NRK 1 kl 1930 og på NRK 2 kl 2130. I NRK 1-sendingen vil parkering være ett av flere temaer, men senere på kvelden vil hele sendingen handle om den norske parkeringsbransjen.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Lars Karelius Noer og Marit Evertsen Grimstad.
Prosjektleder: Frank Sivertsen, 23 04 80 17, tlf. 95815339
Tv-seere bes kontakt Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no