Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 23. august 2009 kl 20.00 Babylånerne på tur

Babykaos og bleieskift

Zen og Jason får prøvd seg som
Zen og Jason får prøvd seg som "foreldre" for tvillingene Arabella & Kaiden. (Chris Ridley/Love Productions)
Fem unge par mellom 16 og 19 år har tatt inn i et sommerhus på stranden. Ferieplanene blir kraftig satt på prøve da de plutselig må inntre i rollen som foreldre. Etter å ha overlevd "empatimagen" som ble utdelt i første episode, skal de nå få ansvaret for ekte barn. Vil de takle utfordringene som foreldre, eller drukne i skitne bleier og babygulp?

Det tar ikke lang tid før kaoset bryter ut, blant annet fordi Sam og Lauren etter kort tid oppdager at baby George allerede har fylt bleia. Og vegg i vegg strever Zen og Jason med et par hylende tvillinger. For å holde styr på dem, tar de med seg en baby hver og forsvinner inn på hvert sitt rom.

Glimt av babylykke
Allyson og Muhammed er blitt helt oppslukt av baby Alex, men klarer likevel å glemme noe helt grunnleggende, nemlig å skifte bleie på barnet.

Amy og Nathan på sin side vil ikke la barnet Bethany overta helt styringen, og bestemmer seg for å gjøre noe morsomt sammen. Som en liten familie på tre drar de til det lokale badebassenget, og Amy som har vært veldig skeptisk til foreldrerollen hun er plassert i, få oppleve hvor tilfredsstillende det kan være å ta vare på et barn.

I slutten av episoden er vi vitne til at parene reflekterer over sin nye situasjon. Nathan og Muhammed tenker på det store ansvaret det er å være far, mens Zen og Jason ser på hvordan forholdet deres preges av foreldrerollen.

Om serien
Babylånerne er tilbake! Den skandaleomsuste serien sparker i gang med runde to, og denne gangen er babylånerne på ferie.

"Babylånerne" er et ambisiøst sosialt eksperiment, etter en ide av BBC, tv-kanalen i landet med den høyeste raten av tenåringsgraviditeter i Europa. I serien testes tenåringspar i verdens tøffeste jobb – foreldrerollen.

Hensikten med serien er å få ungdommer til å være helt sikre på valgene de tar i ung alder. Under innspillingen blir alle de nye "familiene" nøye overvåket av foreldre, psykologer og produsenter.

I denne runden skal fem tenåringspar reise på ferie. For tenåringer er ferietid synonymt med fest og moro, late dager i sola og lange netter, men denne gangen blir det snarere en pinefull tid idet de plutselig får ansvar for sutrete småbarn og babyer med sandete smokker. Det er hardt å være foreldre, men enda hardere å være foreldre på ferie.

Britisk dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av Love Production for BBC
Original tittel: Baby Borrowers on Holiday
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716/ 23 04 40 79
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900LENKER
  • Les mer