Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 8. juli 2004 kl 21.10 Niern: Detektor

Vellykket norsk film

Vennene Daniel (Mads Ousdal) og Ronny (Harald Eia) har en felles hobby: De leter etter ting under jorda med metalldetektor.
Vennene Daniel (Mads Ousdal) og Ronny (Harald Eia) har en felles hobby: De leter etter ting under jorda med metalldetektor.
Den nyutdannede psykologen Daniel Jor (Mads Ousdal) har mistet faren sin før han ble født. Moren (Hildegun Riise) tviholder på sin posisjon i Daniels liv. Hun insisterer på å ha sønnen boende hjemme til tross for at han snart fyller 30 år.

Daniel og bestevennen Ronny (Harald Eia) har en noe uvanlig hobby. De liker å ta med seg en metalldetektor på stranden eller andre steder for å lete etter verdifulle smykker og annet som skjuler seg under jorda. En dag finner de et armbånd med inskripsjonen "Janne". Daniel finner ut hvem eieren av armbåndet er, det er en meget tiltrekkende ung kvinne (Ingjerd Egeberg).

Daniel forelsker seg i Janne, og etter hvert blir forholdet mellom dem så alvorlig at Daniel flytter fra den dominerende moren. Daniel og Ronny får plutselig et oppdrag i fanget. En kvinne oppsøker dem og forteller at ektemannen er forsvunnet. Hun er overbevist om at mannen er død, og tror at de kan bruke metalldetektoren for å finne liket. Ved en ulykksalig tilfeldighet forsvinner Janne mens Daniel leter etter den savnede mannen.

Daniel leter etter Janne, og finner ut at hun skjuler noe som han helst ikke vil vite noe om. Han oppdager etter hvert at kartet ikke stemmer med terrenget, både når det gjelder kjærligheten og sin egen forhistorie.

Om filmen
Detektor er "debutantfilmen" fremfor noen. Både regissøren Pål Jackman, manusforfatteren Erlend Loe og produsenten Edward Dreyer filmdebuterer. I tillegg er det 15 andre personer som spillefilmdebuterer i forskjellige fagfunksjoner og roller.

Filmen var en solid kritiker- og publikumsuksess da den gikk på norske kinoer for tre år siden.

Norsk spillefilm fra 2000
Regi: Pål Jackman
Manus: Erlend Loe
I rollene: Mads Ousdal, Harald Eia, Hildegun Riise, Ingjerd Egeberg, Allan Svensson, Jon Øigarden og Sverre Porsanger
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83