Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. mai 2007 kl 22.30 Migrapolis: Mann med stor M

Ikke lett å være mann…


Det er ikke lett å være menn i disse dager. Sterke kvinner krever enda sterkere menn. Men hvordan? Migrapolis handler om tøffe og myke gutter, metromenn som prøver å finne sin identitet.

Tommi er opptatt av å bygge muskler. Arnold Schwarzenegger er et forbilde på grunn av sitt utseende og sin businessans. – For meg er det en livsstil, sier han. Som mann tar han gjerne ansvaret for å forsørge familien, og han tar avgjørelser. "Tøff utenpå, men myk inni", er den ideelle mannen for kjæresten hans. Likestillingen? Ja, den gikk liksom litt for langt, tror han.

Metroseksuell
Glenn Olstad er en metroseksuell, ung mann som gjerne bruker flere tusen kroner på et par solbriller. Han nyter også regelmessig ansiktsmassasje på en av Oslos mange hudpleiesalonger. Som tidligere hockeyspiller føler han seg som en real mann, og ønsker ikke å flørte med det androgyne – det å agere som en kvinne. Det er å gå for langt.

Han er en av mange tusen norske menn som nyter den nye trenden hvor menn kan bade i velvære og pleiende produkter, og fremdeles fremstå som maskuline. Ja takk, begge deler synes å være drivkraften for den metroseksuelle mannen. Glenn er uansett bevisst på at jenter i noen tilfeller synes det kan bli vel mye snakk om shopping og håndkremer. De forventer seg en Mann når alt kommer til alt…

Sykepleier
Sebastian Reyes arbeider som sykepleier, omringet av mange kvinner på jobb. Han er fra Filippinene, hvor folk tror han er homofil på grunn av yrket hans. – Men i Norge er det ikke noe problem, sier han. Han bruker mye muskler som sykepleier, og føler seg ikke som mindre mann fordi han er i et såkalt mykt yrke. Sebastian viser maskulinitet gjennom sin oppførsel som gentleman – ikke gjennom sitt utseende.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63 veslemoy.hvidsteen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no