Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 20. juli 2010 kl 19.55 Den store reisen

Fra enkle kår til høy komfort


Familiene tar farvel med stammene, men på veien hjem venter nok en overraskelse…

Det blir en gripende avskjed for alle familiene når de vender det enkle stammelivet ryggen for å reise tilbake til egen kultur. Vennskapsbånd har blitt knyttet, og det er ikke like lett for alle å si farvel.

Tung stund
I Namibia tar familien Berg avskjed med stammen. Det har vært tre opplevelsesrike uker hos himbaene, og mange mennesker har kommet hverandre nære. Det blir en tung avskjedsstund, både for familien og for stammen.

Familien Alsos forlater mentawaiene og setter kursen mot Lofoten. Det er vanskelig både for familien Alsos og stammen å ta farvel. Det samme er tilfellet i Ecuador.

Overraskelse
Men på veien hjem venter enda en overraskelse. En overraskelse som står i sterk kontrast til det enkle livet familiene har levd hos stammene. Hvordan er overgangen fra det enkle stammelivet til et liv med høy materiell standard?

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et primitivt stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve i en fremmed og ukjent kultur i tre uker. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Reality-/dokumentarserie i 12 deler.

Sendt tidligere.

Produsert av Strix (2007)
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Publikum bes kontakte Publikumservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Den store reisen