Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. november 2005 kl 23.10 Store studio

Lytte eller lese?

Store Studio: Animal Alpha spiller i Store studio. (Foto: Ellen Lorentzen)
Store Studio: Animal Alpha spiller i Store studio. (Foto: Ellen Lorentzen)
Litteraturopplevelsene endrer seg: Lydbøker blir stadig mer populært, og skuespiller Anne Marit Jacobsen har vunnet pris for sin innsats på feltet. Sammen med samiske Adjagas og Animal Alpha er hun gjest i Store studio.

Hvorfor er lydbøker plutselig blitt så populært? Truer de den vanlige lesingen, eller er det et supplement? Store studio handler om denne nye trenden, og skuespiller Anne Marit Jacobsen er gjest. Hun er nylig kåret til årets lydbokstemme for sin lesing av Marguerite Duras' "Elskeren", H.C. Andersens "Prinsessen på erten og andre historier" og Willy Russels "Lilli Valentin".

Urfolk og dataspill
Det er ikke hverdagskost at norske band åpner noen av verdens største musikkfestivaler. Men det skjedde i sommer, da samiske Adjagas var første band til å spille på årets Glastonbury-festival. Dette er joik på en ny måte.

De skapte furore på årets Quart- og Øya-festival, og har på rekordtid etablert seg som en av de mest intense konsertopplevelsene i norsk musikk. De har dessuten maktet å bli med på soundtracket til dataspillet NHL. Denne formen for profilering blir stadig viktigere. Animal Alpha spiller live i Store studio.

Om programmet
Store Studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store Studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)