Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. september 2010 kl 21.30 Sekten i Jonestown

Historiens største masseselvmord


I 1978 fikk Jim Jones, den karismatiske lederen av Peoples Temple, 918 mennesker til å begå et masseselvmord i Jonestown, Guyana. Kveldens dokudrama har forsøkt å gjenskape historien i håp om å finne en forklaring på hvordan dette kunne skje.

På overflaten skal Jim Jones og hans multietniske Peoples Temple ha hatt forbilledlige verdier, men etter et intervju i New West Magazine i 1977 ble det tydelig at Peoples Temple hadde mange skjulte agendaer. Familiene til medlemmer avslørte fysisk og psykisk vold, seksuell trakassering, korrupsjon og at medlemmer som ønsket å slutte, ble holdt igjen mot sin vilje. Et år senere dør Jones og hans tilhørere i historiens største masseselvmord.

Den prisbelønte filmregissøren Stanley Nelson har laget dette dokudramaet som søker å forklare hva som gjorde at så mange mennesker, med totalt forskjellig bakgrunn, både etnisk og sosio-økonomisk, ble tiltrukket av Peoples Temple. Hvordan kunne en så mangfoldig gruppe på over 900 personer bli overbevist om at de måtte ta selvmord? Og tilslutt, hvem var Jim Jones som hadde evnen til å overtale så mange til å ende sitt eget liv?


Amerikansk dokumentar
Produsert av: WGBH International
Orginaltittel: Jonestown, the life and death of peoples temple
Pressekontakt:Karoline Berg, tlf: 23042033/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumssevice