Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. mai 2013 kl 21.35 Nytt liv i East End

Dramasuksess om jordmødre

Sykepleieren Jenny Lee (Jessica Raine) møter en helt ny verden når hun flytter til Londons østkant.
Sykepleieren Jenny Lee (Jessica Raine) møter en helt ny verden når hun flytter til Londons østkant.
Den mest sette dramaserien på BBC de seinere årene starter nå på NRK1. "Nytt liv i East End" (Call the Midwife) er en fengslende beretning om en ung jordmors liv på Londons østkant i 50-årene.

I 1957 kommer den nyutdannede jordmoren Jenny Lee til den fattigste delen av London, East End, for å jobbe. Hun er fra en velstående familie på den engelske landsbygda, og vet ingenting om livet blant de fattigste.

På sin nye arbeidsplass i Nonnatus House jobber hun sammen med et team av sykepleierutdannede nonner. De gjør sitt beste for å hjelpe bydelens kvinner, som kjemper mot fattigdom, rusmisbruk og tuberkulose. Samtidig møter jordmødrene også sine egne utfordringer.

En utfordrende start
Jennys nye liv er lysår unna det hun er vant til hjemmefra. Gatene er overfylte av barn, familier på ti er vanlig. Og med kun én fødestue i byen, føder de fleste kvinnene hjemme, der verken finnes varmt vann eller hygieniske sanitære forhold.

Men kvinnene står i kø, og under til tider kaotiske omstendigheter møter Jenny sine første pasienter. Blant dem er Conchita, som venter sitt 25. barn, og førstegangsfødende Mary, en 15 år gammel prostituert.

Bestselger
"Nytt liv i East End" er basert på Jennifer Worths bestselgende memoarer. Serien gir en underholdende skildring av fødsel, liv, død og et samfunn på terskelen til store sosiale omveltninger.

Premieren på "Nytt liv i East End" i januar 2012 ble sett av over 10 millioner britiske seere. Det er den mest sette dramaserien på BBC siden de nye seermålingene begynte i 2001. Sesong 2 med åtte nye episoder startet på BBC1 i januar 2013.

Serien har høstet ros fra kritikere verden over og har vunnet en rekke priser, deriblant TV Choice Awards i Storbritannia for beste nye drama.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Call the Midwife
Sesong 1 (2011)
Produsert av: BBC Worldwide television
Med: Jessica Raine, Jenny Agutter, Pam Ferris, Miranda Hart m.fl.
Pressekontakt: Beatriz Jaquotot Rivera, 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900