Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. mars 2004 kl 20.35 Presidenten

Alarmberedskap

Presidentdatteren Zoey (Elisabeth Moss) uteksamineres fra universitetet. (Foto: Warner Bros.)
Presidentdatteren Zoey (Elisabeth Moss) uteksamineres fra universitetet. (Foto: Warner Bros.)
Sikkerhetsalarmen går da en gruppe utlendinger med flysertifikat går under jorden i USA, mistenkt for terrorvirksomhet. På spranget til et Frankrike-opphold oppsøker president Bartlets yngste datter ham og får et par gode råd.

Personer fra landet Qumari i Midtøsten er forsvunnet. De har gått på flyskole i Florida og USA settes i alarmberedskap.

Fra eksen til ecstasy
Zoeys eks-kjæreste Charlie dukker opp med en flaske champagne som han har lovet henne til eksamensfesten på universitetet.

President Bartlet tygger på blyanten og prøver å formulere noen velvalgte ord til de unge på festen. Zoey spør faren om noen råd, og han mener at hun bør droppe sin nye beiler, Jean-Paul. Jean-Paul er del av hennes følge til Frankrike, der Zoey skal oppholde seg i tre måneder.

Ut i de små timer dropper Jean-Paul en halv ecstasy-tablett i drinken til Zoey. Hun blir uvel og går på toalettet, men kommer ikke tilbake. Alarmen går blant Secret Service-folkene som alltid omgir de nærmeste medlemmene av presidentens familie. Zoey er forsvunnet.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: "Commencement"
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Warner Bros'  
  • NBCs nettsider