Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 13. februar 2003 kl 20.50 Advokatene

Dødelig sex

Lindsay Dole (Kelli Williams) i den amerikanske serien
Lindsay Dole (Kelli Williams) i den amerikanske serien "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Lindsay Dole, som snart skal gifte seg med sin sjef Bobby Donnell, må forsvare en merkelig voldsmann i retten.

En populær tekstforfatter i reklamebransjen, Hillary Brennan, er funnet død og voldtatt bak en avfallscontainer i et smug. Tiltalte innrømmer voldtekt, men nekter for drap. Alex Dickson hevder han tilfeldigvis fant den døde i containeren.

Ukjente for hverandre?
Aktoratet fører kronvitnet Billy Bicks for retten. Han hevder han så Alex Dickson og Hillary Brennan snakke sammen like før drapet. Dessuten vitner politikonstabelen som kom over den døde og den tiltalte mens sistnevnte hadde sex med henne bak containeren. Men, tilføyer konstabelen, han har ikke observert noe som tyder på at tiltalte utøvde vold mot den døde.

Herfra og ut setter advokat Lindsay Dole og kollegaen Eugene Young inn alt skyts de har mot kronvitnet Billy Bicks.

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post