Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 27. mars 2010 kl 22.00 Corleone

Den siste gudfaren


Det er duket for premiere på den kritikerroste serien "Corleone" - basert på den sanne historien om Totò "Udyret" Riina og Corleone-gjengens vei mot toppen av Cosa Nostra, den sicilianske mafiaen.


"Udyret" Riina var "Il capo dei capi" – den øverste av alle sjefer. Vi følger hans blodige fotspor fra starten som drapsmann for Corleone-klanen, før han tar kontrollen over hjembyens mafia og senere hele Cosa Nostra.

Riina ender som Italias mest etterlyste mann, ettersøkt for mordene på flere hundre mennesker. Det tegnes et rystende portrett av en mann som gikk over lik for å nå sine mål, og samtidig får vi et virkelig innblikk i mafiaens særegne tenkemåte og arbeidsmetoder.

Første episode
Sicilia 1993: Totò Riina har nettopp blitt fengslet og mottar uventet besøk bak murene når barndomsvennen Biagio Schirò dukker opp. Besøket tvinger Totò til å minnes barndommen:

Drept av bombe
Det er etterkrigstid i Corleone. Totò er bare guttungen når faren og lillebroren dør idet en amerikansk bombe går av ute på markene hvor de arbeider.

Nå er det opp til eldstegutten Totò å ta vare på familien. Sammen med vennen Biagio tar han med korn til den lokale mølleren som tyranniserer guttene og stjeler kornet deres.

Etter hvert får de hjelp av møllerens sønn, Binnu Provenzano, og den unge Calogero Bagarella, som lider samme skjebne som Toto og Biagio. De fire starter et band, og Luciano Liggio, høyrehånden til Corleone-mafiaens boss, legger merke til Totòs mot og viljestyrke. Før guttene vet ordet av det, har de startet sin karriere i den sicilianske mafiaen.


Originaltittel: Il capo dei capi (Italia 2007)
Produsert av Taodue/Pietro Valsecchi
Regi: Enzo Monteleone og Alexis Cahill
Manus: Stefano Bises, basert på en bok av Attilio Bolzoni
I rollene: Claudio Gioè, Giovan Battista Torregrossa, Francesco Casisa, Marco Leonardi, Simona Cavallari
Pressekontakt: Mette K. Skjong
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 Publikumssevice