Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. august 2000 kl 21.00 Detektimen: Leos lov

Detektimen: Leos lov (t)


NRK1 fredag 4. august kl 21.00
Leos lov (7:8)

En venns død

En anonym telefon forteller politiet at Kfz- mekanikeren Walter Masch er død. Det viser seg etterpå at den anonyme oppringeren var den 16-årige nabojenta Francis Freya.

Francis nekter for at hun har myrdet naboen, men i hagen hos familien Freya finner politiet mordvåpenet med kun hennes fingeravtrykk på. I følge jentas foreldre var Walter den beste vennen deres, men politisjef Leo Kress aner uråd.

Om serien
NRK1 er i gang med en ny tysk detektime som har fått tittelen \"Leos lov\". Serien har allerede gått en stund, og gjort suksess på tyske skjermer, og nok en gang handler det om en middelaldrende tysk politisjef i München. \"Leos lov\" er blitt den mest populære kriminalserien i hjemlandet etter at Derrick tok farvel med tv-seerne.

Hovedpersonen i serien er politisjef Leo Kress (Rolf Schimpf). Han leder en gruppe yngre detektiver som arbeider med de mest alvorlige og kompliserte kriminalsakene i München, og til stadighet er det nye mord og forbrytelser som skal oppklares. Leo Kress har samme autoritet og intellekt som vi husker fra Derrick, og det er selvfølgelig ikke en eneste sak som forblir uoppklart når Kress leder etterforskningen.

Kress? nærmeste og beste kolleger i etterforskningsgruppen er Heymann (Michael Ande) og Richter (Pierre Sanoussi-Bliss), og når trekløveret er på forbryterjakt, er det ikke mange detaljer som går dem forbi.

NRK1 fredag kl 21.00

Bilde
1. Walter Masch (Tobias Hoesl) blir funnet død i sin egen lenestol etter en anonym oppringning.
2. Francis Freya (Katja Woywood) blir mistenkt for mordet, men Leo Kress (Rolf Schimpf) er ikke overbevist. (Foto: ZDF)

Tysk kriminalserie
Originaltittel: Der Alte
I hovedrollene: Rolf Schimpf, Michael Ande, Pierre Sanoussi-Bliss
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18