Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. juni 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Usbekistan og Kirgisistan

Usbekistan og Kirgisistan

Bilde Ørken oaser, fjell og stepper: I kveld går reisen til vilt, vakkert og variert landskap i Kirgisistan og Usbekistan.
Bilde Ørken oaser, fjell og stepper: I kveld går reisen til vilt, vakkert og variert landskap i Kirgisistan og Usbekistan.
To tidligere sovjetrepublikker er kveldens stopp på reiseruten til programleder Ian Wright.
For britiske Ian er reisen til Usbekistan og Kirgisistan et uveisomt foretagende - og desto mer spennende. Her lå hovedsetet for den gamle Silkeveien, og her har historien herjet vilt med menneskene og naturen gjennom århundrer.


Ian starter reisen i den lille byen Khiva, en av de mest avsidesliggende av alle de gamle silkeveibyene. Khiva ligger i et goldt ørkenlandskap, og vokste frem takket være én enslig vannkilde som kunne forsyne innbyggerne. Her finner Ian et av de tidligere stoppestedene for silkeveifarerne, og her får han føle på kroppen hvor byråkratisk det eks-sovjetiske samfunnet har utviklet seg til å bli.

Å reise i Usbekistan og Kirgisistan er ingen hvileferie. Ian erfarer imidlertid at folk er svært vennlige, og mer enn gjerne inviterer besøkende til private sammenkomster.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra alle verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert er bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Foto: Bilde Ørken oaser, fjell og stepper: I kveld går reisen til vilt, vakkert og variert landskap i Kirgisistan og Usbekistan.