Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. januar 2002 kl 18.30 Tiden før Tim

En møtende bil

Tim (Niklas Knudsen), Lars (Axel Fidje Zeiner) og Lars´ pappa (Johannes Joner). (NRK-foto: Ole Kaland)
Tim (Niklas Knudsen), Lars (Axel Fidje Zeiner) og Lars´ pappa (Johannes Joner). (NRK-foto: Ole Kaland)
Skruen var ikke grunnen til at ulykken skjedde. Derfor reiser Tim tilbake i tiden igjen, for i følge politiet kan en møtende bil være årsaken.

Den møtende bilen viser seg å være faren til Lars (Axel Fidje Zeiner) i korpset som kommer for sent til å ta farvel med sin sønn før korpset drar på tur. Faren (Johannes Joner) har et alkoholproblem, noe som gjør at han stadig utsetter sønnen for skuffelser og vanskeligheter.

En stoppet klokke er grunnen til at Lars’ far kommer for sent til bussavgangen. Tim tar fatt på oppgaven om å få gitt klokken nytt batteri, slik at Lars’ far kan møte opp i tide. Da vil kanskje ikke bussen forulykke……

Om serien
”Tiden før Tim”er historien om Tim (Niklas Knudsen), han er 13 år og spiller i korps. Korpset skal på busstur, men underveis forulykker bussen, og Tim, som er den hardest skadde, blir liggende i koma.

Politiet har fem teorier om årsaken til ulykken: en løs skrue under bussen, en møtende bil i stor fart, en hund som løper langs veien, glatt vegdekke eller en mobiltelefon som ringer inne i bussen.

Bussulykken og politiets teorier er rammen rundt seriens egentlige historie, der Tim reiser tilbake i tid, til tiden før uhellet. Med reisen tilbake i tiden har 13-åringen gitt seg selv en stor oppgave: å forhindre ulykken.

Tim forstår at det som gjelder er å ordne opp i og avverge de fem årsakene i å trå til verks. Som følge av hans opprydding kommer han i kontakt med et knippe barneskjebner som er på kollisjonskurs med sine foreldre. Disse barna blir dermed en del av fortellingen, og Tims inntreden er med på å løse flokene for dem. Men dette blir bare et delmål ettersom hans hovedoppgave er å avverge bussulykken.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert dramaserie
I rollene: Niklas Knudsen, Marthe Sofie Løkeland Eide, Noah Vagle, Cecilia S. Jørgensen, Axel Fidje Zeiner, Petrine Nyhus, Carina Skaug, Sven Nordin, Turid Gunnes, Agnethe Haaland, Gard Eidsvold, Liv Bernhoft Osa, Johannes Joner, Trine Svendsen, Andrine Sæther, Kristin Kajander, Kim Haugen og Jon Eivind Gullord.
Manus: Petter Rosenlund
Musikk: Jørn Christensen
Regi: Anne-Marie Nørholm
Prosjektleder: Kirsti Holm-Glad/Ragnheidur Harvey, 23 04 90 61
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18 /90 18 36 10

Bilde
Tim (Niklas Knudsen), Lars (Axel Fidje Zeiner) og Lars´ pappa (Johannes Joner). (NRK-foto: Ole Kaland)