Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. desember 2000 kl 12.00 Lille Nemo i Drømmeland

Lille Nemo i Drømmeland (ttv)


NRK1 lørdag 30. desember kl 12.00
Lille Nemo i Drømmeland

Den forbudte døren

Bli med lille Nemo på hans fantastiske opplevelser i Drømmeland! Han frelser kongens liv, beseirer et fryktelig monster og vinner den søte prinsessens hjerte. Animasjonsfilmen \"Lille Nemo i Drømmeland\" er en helaftens versjon av Winsor McCays tegneserieklassiker.

Egentlig er lille Nemo en helt alminnelig gutt. Men en natt han ligger i sengen sin, blir han invitert med til Drømmeland. Der gir kongen ham en nøkkel som kan åpne alle dører i landet. Men det er én bestemt dør som han må love aldri å åpne.

Nemo blir snart perlevenner med kongens datter, prinsesse Camille. Hun tar ham i hånden og fører ham rundt på en tur i hele Drømmeland. Til slutt står de ved døren som Nemo ikke må åpne. Men han er altfor nysgjerrig, og klarer selvfølgelig ikke å la være å låse opp. Det skulle han aldri ha gjort!

Klassiker
Winsor McCay er en av de største og mest innflytelsesrike kunstnerne i tegneseriens historie. Lille Nemo, som så dagens lys i 1905 og skal være inspirert av hans egen sønn, er hans mest berømte skikkelse. Fram til 1914 laget han en rekke tegneserier om den lille gutten og hans nattlige eventyr. McCays varemerke var en dristig og fargesterk strek, kombinert med en frisk og ofte ironisk dialog.

Denne amerikanske versjonen av hans historie er av kritikere omtalt som en flott kjærlighetserklæring til tegneseriens barndom, med et håndverk som vekker minner fra Disneys gullalder.

NRK1 lørdag kl 21.00

Amerikansk animert spillefilm fra 1990
Basert på Winsor McCays tegneserie
Originaltittel: Little Nemo - Adventures in Slumberland
Regi: Masanori Hata og William Hurtz
Norske stemmer: Trine Lossius Borg, Søren Sundby, Berit Meland, Kristine Blokhus, Eilers Kolberg og Peter L. Rudin
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Lille Nemo tar oss med på en utrolig reise i Drømmeland.