Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. august 2013 kl 21.30 Kypros - nede for tellling?

Ferieparadis i krise


Bankkrisen på Kypros har kastet landet inn i et dypt økonomisk uføre. En redningspakke har midlertidig hindret et totalt sammenbrudd, men det er en fattig trøst for den jevne kypriot. Vi møter noen av dem som rammes i denne finske dokumentaren.

For kyprioter som jobber i tilknytning til finanssektoren har krisen så vidt begynt. Hele bransjen er rammet, sammen med en hel generasjon som har spesialisert seg på den.

Gosia och Homer har jobb inntil videre, men er sikre på å bli arbeidsløse innen 2-3 måneder. Kanskje er den eneste løsningen å flytte fra landet, men det er ikke enkelt med to tenåringsbarn.

Paul startet en kaffebar noen måneder før krisen slo til. Nå er han arbeidsledig og lurer på hvordan han skal greie å betjene lånet han tok opp for å starte foretaket.

Zoe jobber som frivillig med å ta seg av forlatte hunder nær Larnaca. Den økonomiske krisen har ført til at antall hjemløse hunder har økt, samtidig som det er vanskeligere å finansiere virksomheten.

Gosia, Homer, Paul, Zoe och andra kyprioter gir uttrykk for både uro og framtidstro. Og hvordan ser de på EU, banker og politikere etter alt dette?

Finsk dokumentar (2013)
Originaltittel: Cypern nede för rekning
Redaktør: Jan-Ulrik Lindberg
Produksjon: YLE/Norvisjonen
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900