Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. juli 2002 kl 19.30 Mat

Mat fra hagen og trendy sjokolade

Tina Nordström med dagens ingredienser – rabarbra og nesler. (Foto: SVT)
Tina Nordström med dagens ingredienser – rabarbra og nesler. (Foto: SVT)
Visste du at nesler er bra for håret? Og at den første rabarbrapaien ikke ble laget før på slutten av 1800-tallet? Tina Nordström kommer med matnyttig informasjon om dagens ingredienser, mens Thomas Tengby kikker i kulissene hos en sjokoladefabrikk.

Tina Nordström byr på neslesuppe med pochert egg og dessert av rabarbra i kveldens program. Mens hun kokkelerer med ingrediensene vi kan dyrke i vår egen hage, drar Thomas Tengby på ekskursjon til en sjokoladefabrikk. Hos Jeanna Kanold skjer sjokoladeproduksjonen for hånd, og fremstillingen bygger på lange, gamle tradisjoner. Likevel smaksettes sjokoladen moteriktig etter de nyeste smakstrendene. Nå er det ferskt krydder i sjokoladen som gjelder!

Om serien
Programleder Tomas Tengby og kokken Tina Nordström tar oss med rundt i det europeiske kjøkken. De lover nyttige og spennende retter for alle – også nybegynnere. Hovedingrediensene er frukt, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Vi blir også med på innkjøp og på spennende matreiser, og det blir reportasjer og historikk. Og ikke minst vil det bli forslag til alternative råvarer som kan lokke seerne ut på kjøkkenet.

På www.svt.se/mat finner du alle oppskriftene, tips og annen matnyttig informasjon.

Svensk serie fra 2001
Programleder: Tomas Tengby
Kokk: Tina Nordström
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 23047853/90775758
Lenker:
Seriens nettsider: www.svt.se/mat
Kveldens oppskrifter: svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?a=4169
svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?a=4224