Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. april 2003 kl 19.55 Kompis

Krypende og kravlende vesener

Hunder trenger også å gå til frisøren av og til. Trude Mostue og Asgeir Borgemoen forklarer hvorfor. (NRK-Foto: Ole Kaland)
Hunder trenger også å gå til frisøren av og til. Trude Mostue og Asgeir Borgemoen forklarer hvorfor. (NRK-Foto: Ole Kaland)
Asgeir er egentlig redd for slanger og øgler og sånn. Likevel tør han å ta turen til et sted der det kryr av slikt. I ukas "Kompis" blir det også en tur til hundefrisøren.

Asgeir Borgemoen tar med seg to små gjester til Oslo Reptilpark, der de får stifte bekjentskap med øgler, varaner, taranteller og pytonslanger.

Hos hundefrisøren
Vi følger en puddel som skal få en klipp, et bad og skikkelig stell. I følge frisøren er dette viktig for våre firbente venner – spesielt for enkelte hunderaser.

Vi møter også en hund ved navn Tibben som har vondt i beinet sitt, og vi skal bli kjent med krim-katten til Unni Lindell.

Om serien
Mens Trude Mostue er utdannet veterinær og allerede godt kjent fra sine BBC-serier som også er vist på NRK ("Veterinærene i praksis", "Veterinærene kommer", "Veterinærene i Afrika" og "Veterinærene i Det ville vesten"), har den tidligere barne-tv-helten Asgeir Borgemoen ("Fritt fram") sin erfaring med dyr fra oppvekst på gård. De to utfyller hverandre og har hver sin innfallsvinkel på aktuelle tema.

"Kompis" tar opp viktige emner knyttet til det å ha et kjæledyr, og Trude og Asgeir tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder våre firbente venner. EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo blir hovedsetet for programlederne.

I løpet av programserien følger vi nært en Berner sennen-tispe som venter valper. Utover høsten og vinteren ser vi hvordan det går med Menja og avkommet hennes, mens vi også får nyttige tips om hundeoppdrett.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364