Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. februar 2010 kl 00.15 Leonard Cohen - I'm Your Man

En hyllest til Cohen

I musikkdokumentaren
I musikkdokumentaren "Leonard Cohen – I’m your man" spilles en rekke av Cohens kjente og kjære sanger som en hyllest til mannen og hans lange karriere. Vi møter noen av musikkverdenens største artister,. Foto: Lionsgate
I "Leonard Cohen – I’m your man" hedres Cohen gjennom et intimt møte med sangene, diktningen og livet til en av musikkverdenens mest innflytelsesrike trubadurer.

Helt fra han tok scenen med storm i 1967, har Leonard Cohen inspirert generasjoner på med sin unike personlighet og uforglemmelige musikk.

Tidløst og treffende
"Det vakre med Leonard er at han skriver klassiske sanger som appellerer til alle generasjoner", sier produsent og regissør Lian Lunson. "Man kan snuble over sanger som "Suzanne", "So Long, Marianne" eller "Chelsea Hotel" om hundre år og fortsatt finne noe å relatere seg til. De er tidløse, på samme måte som bibelhistorie eller poesi er tidløst. Dette er det Leonard er i stand til".

Tributt fra musikkverdenen
Produsent og regissør Lian Lunson reiste i 2005 til Sydney og operahuset for å filme forestillingen "Came So Far For Beauty" – en hyllest til Leonard Cohen. I denne musikkdokumentaren blir vi med backstage i Sydney og får møte noen av artistene som deltok i forestillingen, blant andre Nick Cave, Rufus Wainwright, Martha Wainwright og Jarvis Cooker.

Vi får møte flere av de medvirkende i ærlige og nære intervjuer, og selvsagt hovedpersonen selv, Leonard Cohen. "Leonard er en av de mest sammensatte menneskene jeg noen gang har møtt", sier Lian Lunson. "Alle disse nydelige og unike artistene danner en kollasj av hvem han er. De representerer biter av ham, deler av hans personlighet".

Amerikansk musikkdokumentar fra 2005
Originaltittel: Leonard Cohen
Regi: Lian Lunson
Produsert av: Lian Lunson, Mel Gibson, Bruce Davey
Med: Leonard Cohen, Nick Cave, Martha Wainwright, Rufus Wainwright,Jarvis Cooker, Beth Orton, Kate og Anna McGarrigle.
Pressekontakt:Jade Josefine Nordahl 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: 815 65 900
Publikumssevice