Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. juni 2004 kl 19.55 Forandring fryder - i hagen

En villahage på Røa

Programleder Hilde Hummelvoll er denne gangen i en villahage på Røa. (Foto: RubiconTV)
Programleder Hilde Hummelvoll er denne gangen i en villahage på Røa. (Foto: RubiconTV)
Denne gangen er det en villahage på Røa som skal få en ansiktsløftning. Her bor det tre barn, og det er noe som må tas hensyn til. Det er for øvrig mammaen i huset som lures av sine to søstre. Hardt arbeidende svogere hjelper til i hagen.

Hagedesigner Yvonne Dengin er sjefen for de store forandringene. Hun har allerede sneket seg inn i hagen og tatt en titt når hovedpersonen ikke har vært hjemme. Yvonne har tegnet en plan for de utbedringer som skal gjøres, både planter, trær, busker, hva som skal bygges og hva som eventuelt skal rives.

Anleggsgartner Sigmund Lunde stiller med stor kompetanse, små anleggsmaskiner og gode hjelpere. Og så er det programleder Hilde, da, som sendes hit og dit av Yvonne og Sigmund – og som hele tiden er i kontakt med våre allierte.

Om serien
Hilde Hummelvoll besøker én familie i hvert program, og én person i husholdet lures unna for to dager. Forandring fryder-teamet rykker inn i hagen, og de har nøyaktig to dager på seg til å gjøre store forandringer – og forbedringer.

Tidsaspektet er kritisk for hagearbeiderne. De har dårlig tid, og det er alltid tilløp til panikk to timer før den intetanende er ventet hjem. Hele teamet gjemmer seg, og den lykkelige hageeier får reglerett hakeslepp når han eller hun ser utover sin nye, vakre hage. Så spretter både champagnekorker og deltakere fram.

Britisk suksess
Programserien er basert på BBCs "Ground Force", et underholdningsprogram om hage som har vært en knallsuksess i England i en årrekke. Samtidig som fagteamet både gir inspirasjon og nyttige tips om hvordan du kan forbedre hagen din, har programmet overraskelsesmoment som er morsomt på tv.

Programmet er sendt tidligere på NRK1.

Underholdningsprogram produsert av RubiconTV og NRK
Programleder Hilde Hummelvoll
Kontaktperson: Guri Heftye (guri.heftye@rubicontv.no)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83