Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. februar 2013 kl 20.55 Underholdningsavdelingen

Humor fra øverste NRK-hylle


"Underholdningsavdelingen" er et nytt humorshow med sketsjer, parodier, musikalske innslag og galskap fra øverste NRK-hylle.

Møt Robert Stoltenberg, Herborg Kråkevik, Bjarte Tjøstheim, Live Nelvik, Steinjo, Vidar Magnussen og Kristin Grue, gjengen som denne våren skal underholde hele Norge på lørdagskveldene.

I "Underholdningsavdelingen" samles våre syv humorister i studio hver uke for å lage både aktuelle og totalt uaktuelle innslag. Det blir parodier på alt fra "Hver gang vi møtes" til "Der ingen skulle tru", "Kronprinsesse Mette-Marit" knekker etiske nøtter og en tynnhåret pensjonist tar eventoppdrag utkledd som Gollum i "Ringenes Herre".

Her er ensemblet:
Live Nelvik: Live er kjent fra både TV og radio. Hun var sist aktuell som programleder i TV-serien «Dama til» (NRK3), en innsats som ble belønnet med Gullruten for «årets TV-navn» i 2012. Live er også kjent fra det prisvinnende radioprogrammet P3morgen, samt fra «Drillpikene» på samme kanal.

Robert Stoltenberg: Robert er kanskje mest kjent for TV-serien «Borettslaget» der han stort sett spilte alle roller selv. Hans medvirkning på skjermen i både filmer og TV-serier går helt tilbake til 1990 – og for sine mange strålende prestasjoner er Robert belønnet med strålende seertall, gullrute og komipris.

Bjarte Paul Tjøstheim: Bjarte er for mange radioelskere kanskje mest kjent fra P3s flaggskip «Radioresepsjonen», som han lager sammen med brødreparet Tore og Steinar Sagen. Bjarte er også kjent fra en rekke TV-serier, sist i NRKs julekalender «Julekongen», men også fra blant annet «Radioresepsjonen på TV» og «Buzz Aldrin – hvor ble det av deg i alt mylderet».

Stein Johan Grieg Halvorsen: Steinjo er utdannet fra både Paul McCartney-skolen og Barratt Due musikkinstitutt. Som regissør og komponist har han hatt stor suksess, og fra TV-skjermen er han kanskje mest kjent for programmene han har laget sammen med makkeren Erlend; «Påpp & Råkk» og «Slå på ring».

Herborg Kråkevik: Herborg er skuespiller og sanger med stort repertoar både på scene, TV og film. Herborg har åtte album bak seg, og vant den gjeve prisen «Årets spellemann» i 2000. Hun er også prisvinner på humorfronten; i 2012 vant Herborg Komiprisen for «Beste forestilling - scene» for forestillingen «Kjære landsmenn».

Vidar Magnussen: Vidar har jobbet på teatre i Bergen, Oslo og London. I 2010 vant Vidar Komiprisen for «Årets gjennombrudd» etter forestillingen «Mascarade», og samme år ble han også tildelt Pernillestatuetten fra Bergen Teaterforening.

Kristin Grue: Kristin er utdannet fra teaterhøyskolen i Stockholm, og har jobbet på Det Norske Teatret, der hun har medvirket i blant annet «Evita» og «Gjøglaren». Forrige TV-opptreden var som panelmedlem i Bård og Haralds humorprogram «Brille» like før jul.

Produsert av NRK Underholdning 2013
Prosjektleder: Caroline Øigarden
Medvirkende: Live Nelvik, Robert Stoltenberg, Bjarte Tjøstheim, Steinjo Grieg Halvorsen, Herborg Kråkevik, Vidar Magnussen og Kristin Grue.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seere kan kontakte: NRKs Publikumsservice/ 815 65 900