Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. november 2006 kl 19.55 Tinas mat

Tina og Pelle med ny vri

Tina Nordström og Pelle Westman med ny serie, med ny vri (Foto: Ola Kjellbye)
Tina Nordström og Pelle Westman med ny serie, med ny vri (Foto: Ola Kjellbye)
Denne sesongen er det oppfinnsomhet og improvisasjon som gjelder i Tinas kjøkken. Svenske kjendiser pakker en eske med råvarer som er ukjent for mesterkokken. Hun vet verken hva den inneholder eller hvem som har pakket den. Utfordringen består i å komponere et antall smakfulle retter i løpet av programmet. Til slutt får hun besøk av gjesten som nyter maten med henne. Pelle Westman er Tinas makker som sist.

Selv om det er Tina som står for matlagningen, så er det gjestene som lar sin personlige smak styre valget av ingredienser. Og gjester blir det mange av i høstens sesong. Rapports Katarina Sandström, forfatteren Martina Haag, utenrikskorrespondenten Kristina Kappelin og Musse Hasselvall og Andreas Halldén fra ZTVs "Rallarsving" er noen av dem som utfordrer Tinas matlagning.

Først ut er fotballegenden Glenn Strömberg. I esken har han pakket kalvekoteletter, pasta, salvie, rød og gul paprika, pepperoncini, banan, aubergine, eple, zucchini, persille, parmesan, jordbær, balsamico, kiwi, rårørte tyttebær, hvitløk og basilikum.

Ny utfordring
Den ferdige middagen nytes med gjesten i slutten av hvert program. Dette var en ny utfordring for Tina, men så langt er hun fornøyd med resultatet. – Jeg var nervøs til å begynne med, men nå er jeg glad for at jeg tok utfordringen. Det er morsomt å lage mat under press, og det har vært inspirerende å bli tvunget til å tenke nytt, sier hun.

Noen av ingrediensene fikk imidlertid kokken til å skjelve litt med vispen. Cornflakes og potetringer var noen av sakene som krevde litt ekstra tankevirksomhet.

Pelle Westman
Pelle er Tinas sparringspartner også i høst.

I hvert program besøker han gjesten hjemme, og denne forteller mer om sitt forhold til mat og sine tanker rundt råvarene som havner i esken.

Pelles reportasjer fra ulike deler av verden byr på det lille ekstra i form av eksklusive smaker og eksotisk krydder.

Svensk matserie (2006)
Originaltittel: "Tinas kök"
Med Tina Nordstrøm og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no