Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. desember 2003 kl 21.15 Detektiv Jack Frost

Suspendert Frost tilbake


Tilhengere av Jack Frost får en julegave; på Detektime-plass i kveld sendes en ny episode med den uortodokse detektiven Jack Frost. Han er for tiden suspendert fra sin stilling ved politikammeret i Denton.

Sist NRK viste Frost, på sensommeren i år, klabbet detektiven til den pedofile barnemorderen Anton Caldwell. Dermed måtte Frost forlate sin arbeidsplass inntil Caldwells søksmål for politivold var behandlet.

Den nye Frost-episoden starter med at overkonstabel ved politikammeret i Denton innkaller Frost, som får vite at han ikke lenger er suspendert. Anton Caldwell er blitt myrdet i fengslet, og hans søksmål om politivold legges vekk.

Farmasøytisk krim
Ikke før er Jack Frost kommet på jobb, så innløper en melding om at et lik er funnet drivende i en av Dentons kanaler. Saken baller på seg, flere lik blir funnet, noen med manglende kroppsdeler. Den videre etterforskning peker mot forbrytere som tar oppdrag innen ulovlige virksomheter i den farmasøytiske industrien.

Helt ny
Kveldens episode er produsert i 2003, og ble vist i England i høst.

Mer om serien
"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett.

"Detektiv Jack Frost" var i fjor den mest populære detektimen i Storbritannia. I snitt ble hver av episodene sett av 11,5 millioner, noe som tilsvarer 51 prosent av seerne.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: A Touch of Frost: Another life
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produsent: Yorkshire Television
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57