Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. februar 2004 kl 09.30 VM skiskyting 2004: Sprint, kvinner, Oberhof

NRK følger gulljakten

Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen gleder seg til folkeliv og stor idrett under VM i skiskyting. (NRK-foto: Ole Kaland)
Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen gleder seg til folkeliv og stor idrett under VM i skiskyting. (NRK-foto: Ole Kaland)
I dag starter VM i skiskyting i Oberhof. De norske løperne er storfavoritter, og NRK skal selvsagt dekke alle øvelsene. Kjell Kr. Rike, Jon Herwig Carlsen, Dag Erik Pedersen og Pål Gordon Nilsen lover stor stemning fra VM-byen.

I formiddag starter VM med sprint for kvinner, og senere i dag sprint for menn. Liv Grete Skjelbreid Poirée og Ole Einar Bjørndalen må nok finne seg i å være gullfavoritter, men Kjell Kr. Rike advarer nordmenn mot å ta seieren på forskudd.

- Skiskyting er ingen statisk idrett. Er en løper uheldig og får ei vindkule i kroppen på stående skyting, kan hele løpet være ødelagt. Men heldigvis har vi flere nordmenn som kan gjøre det bra, sier Kjell Kr. Rike. Han tror både Frode Andresen og Lars Berger kan gjøre det godt på dagens sprint, og han har stor tro på Halvard Hanevold på 20 km. - Hvis den ene svikter, kan noen andre slå til. Vi kan ikke vente oss noe gullrush, men det skal mye til at det går dårlig, mener Rike.

Viser alle øvelser
NRK sender alle øvelsene under mesterskapet, til sammen rundt 23 timer skiskyting. Jaktstarten går av stabelen søndag 8. februar. Mandag er det pause, mens kvinnene går 15 km tirsdag. Onsdag er det gutta sin tur med 20 km. Torsdag og fredag er det klart for et av høydepunktene, kvinne- og herrestafett. Lørdag 14. februar står fellestart kvinner på programmet, mens VM avsluttes søndag med fellesstart for menn.

VM-magasinet
Får du ikke sett øvelsene direkte, bør du sku på tv-en kl 17.15 i ukedagene. Da er Pål Gordon Nilsen på plass for å gi seerne høydepunktene fra dagens øvelser. Sammen med Dag Erik Pedersen vil Nilsen også gi det norske folk en stemningsrapport fra VM-byen i beste sendetid lørdag 7. februar og lørdag 14. februar. Her blir det reportasjer, medaljeutdelinger, intervjuer med løperne, historiske reportasjer og annen snadder.

- Det er solgt over 200 000 billetter, så det kommer til å bli en stor folkefest, sier Rike. - Det blir kjempemoro!

VM i radio
Radiosporten er selvsagt også på plass i Oberhof. Så nå kan du kombinere skiskyting med søndagsturen på fjellet. Øystein Ingdahl og Torgeir Bjørn sørger for at du får med deg all spenningen.

NRK Sport
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18
Sportssjef: Grethe Gynnild Johnsen, 23 04 95 05/ 91 69 24 21