Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. desember 2012 kl 20.45 Hjem

Konfirmasjon med skandaler


Presten nekter å konfirmere Annikas sønn. Christian ønsker egentlig ikke å konfirmere seg og har skulket undervisningen. Hans mor fortsetter likevel forberedelsene til den store dagen.

Oda fortviler over at broren Oskar vil selge melkekvoten og satse på gårdsturisme. I sin iver etter å redde kyrne havner Oda til sengs med Olav. Oda kjenner på følelsene de har for hverandre, noe Olavs kjæreste Ellen også er i ferd med å ta inn over seg.

Trine sliter med å bruke fotlenke og å gjennomføre hjemmesoningen. Hun bruker konfirmasjonen som påskudd til å søke permisjon i noen timer.

Konfirmasjonsdagen er et faktum, og Annika klarer i siste liten å overtale både Christian og presten. Men når Oda og Trine uventet dukker opp, kjenner Annika stressnivået stige. Det samme gjør det hos Ellen som er innleid for å hjelpe til, Oda er den siste hun ønsker å omgås akkurat nå.

Det er duket for skandale hos familien Brennhagen, og konfirmasjonsdagen får en helt annen utgang enn Annika drømte om.

Om serien
"Hjem" er serien om Annika, Trine og Oda som får livene snudd på hodet når den lokale countrykongen avslører at han er far til alle tre. Jentene er halvsøstre.

Avsløringen får store konsekvenser. Skidronningen Trine faller i VM og blir hardt skadet. Oda får beskjed om at hun ikke får overta gården hun har vokst opp på. Annikas drøm om den perfekte familie slår sprekker.

Den ene løgnen avslører den andre og snart innser både Annika, Oda og Trine at de ikke er den de trodde de var.

Vi følger Annika, Oda og Trine gjennom et strabasiøst og begivenhetsrikt år, fylt av utfordringer skapt av generasjonen før dem.

"Hjem" er en varm dramaserie om lengsel, fest, hest, familie og kjærlighet. Og gitaren til Johnny Cash. En historie om hvordan vårt opphav former oss, og om hvordan de tre søstrene må finne et hjem i hverandre og ikke minst i seg selv.


Norsk dramaserie.
Produsert av NRK Drama.
16 episoder x 45 minutter. 2 sesonger a 8 episoder. 2. sesong sendes i 2013.
I hovedrollene: Jannike Kruse, Kaia Varjord og Heidi Ruud Ellingsen.
Ellers medvirker: Gisken Armand, Tom A. Haug, Håvard Bakke, Ulrikke Døvigen, Thor Michael Aamodt, Janne Kokkin, Skage Steinsson Lem, Tiril Jessen Bakke m.fl.
Manus: Birgitte Bratseth, Terje Solli, Maja Lunde og Margrete Kåset.
Produsent: Pål O. Nissen
Regi: Ove Raymond Gyldenås, Arild Andresen, Atle Knudsen, Stine Buer og Simen Alsvik.
Presseansvarlig: Nan Kristin Myhre, tlf 97430811
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900.